Vuxenbibliotekarie med mediefokus sökes till nya Tumba bibliotek!

Jobba med oss i Tumba! Vi söker två nya bibliotekarier - en strukturerad vuxenbibliotekarie med mediefokus.

Botkyrka kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen

Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare.

Kultur- och fritidsförvaltningen gör Botkyrka friskare, starkare och mer kreativt! Vi ser till att det finns ett rikt kultur- och idrottsliv med många olika fritidsaktiviteter att välja på i kommunen. Vi bidrar till levande och trygga livsmiljöer och gör det möjligt för Botkyrkabor att utveckla sina intressen. Med en meningsfull fritid mår människor bättre vilket stärker folkhälsan. Med drygt 200 medarbetare ansvarar vi för bibliotek, bad, kulturskola, konsthall, öppen fritidsverksamhet, idrottsanläggningar och folkhälsoparker.

Verksamhetsområdet Konst och bibliotek består av Botkyrka konsthall och Bibliotek Botkyrka som utgörs av sex bibliotek, alla formade i samspel med sina närområden och med invånaren som medaktör. Bibliotek Botkyrka ska vara en motor i arbetet med lokal demokratiutveckling, mänskliga rättigheter och interkulturalitet. Biblioteksverksamheten ska verka för ett långsiktigt hållbart samhälle genom att bidra till att minska ojämlikhet och möjlighetsskillnader. Biblioteken skapar litterära, kulturella och interkulturella möten, bidrar till höjd kunskapsnivå och verkar för ökad folkhälsa.

Tjänsten och arbetsuppgifterna

Nu utökar vi vår personagrupp!

Tumba bibliotek har precis öppnat i nya större lokaler i en spännande samlokalisering med medborgarkontor, Fritidsbanken och Xetmuseet med Botkyrka konsthall och söker nu nya medarbetare. 

Vi söker en vuxenbibliotekarie med ansvar för facklitteratur och Bibliotek Botkyrkas fjärrlånehantering. Rollen innefattar urvalsarbete av facklitteratur för vuxna liksom att anordna aktiviteter och verksamhet anpassat för att vara angelägen för den dynamiska plats som Botkyrka är. Du arbetar nätverkande genom att knyta civilsamhället och andra aktörer till bibliotekens verksamheter. I nära samarbete med bibliotekarier inom Bibliotek Botkyrka, utvecklar du verksamheten genom att bidra till relevanta program som rör litterära och språkliga såväl som kulturella aspekter av Botkyrka som plats.

Utöver dina ansvarsområden innefattar tjänsten även sedvanligt schemalagt biblioteksarbete i biblioteket och att tillsammans med arbetskamraterna arbeta för biblioteket som helhet. Du tillhör Tullinge, Tumba, Vårsta biblioteksenhet med totalt 23 medarbetare. Tumba bibliotek är din dagliga arbetsplats, men du arbetar även vid behov på de övriga biblioteken.

Du som söker till oss

Har akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annan utbildning som vi bedömer likvärdig.

Du har medborgarens fokus och låter det vara vägledande i ditt arbete. Som vuxenbibliotekarie med inriktning på medieförsörjning och facklitteratur, har du ett stort intresse och engagemang för målgruppen vuxna, och att nå ut med medier och verksamhet kopplade till dem. Vi ser gärna att du har erfarenhet av aktivt nätverksarbete.

Du är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. För att arbeta bra med andra människor relaterar du till dem lyhört och smidigt, värdesätter olikheter och förstår hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra.

Du delar vår bibliotekssyn och idén om ett vidgat textbegrepp, och kommer med idéer och nya angreppssätt i arbetsrelaterade frågor. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och leder till resultat.

Språkkunskaper utöver svenska och engelska är meriterande.

Meriterande är det också om du har erfarenhet från att ha arbetat inom folkbibliotek.


Meriterande: Meriterande är om du har erfarenhet från att ha arbetat inom folkbibliotek.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Tillträde så fort som möjligt
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Botkyrka
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer KFN/2021:00360
Kontakt
  • Helena Berhan, 0701870162
  • Agneta Borgestedt, 070 886 1075
Publicerat 2021-11-16
Sista ansökningsdag 2021-12-05

Audience:

Tags:

Tuesday, November 16, 2021