Vi söker en barnbibliotekarie och samordnare för Bibliotek Botkyrkas barnverksamhet

Nu söker vi en barnbibliotekarie med fokus på barn i mellanåldern. Tjänstens placering är vid Hallunda bibliotek, men du kommer att ha en central roll i barnverksamheten över hela Bibliotek Botkyrka.

Botkyrka kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen

Botkyrka kommun är den femte största kommunen i Stockholms län och består av kommundelarna Alby, Fittja, Hallunda-Norsborg, Tullinge, Tumba och Vårsta-Grödinge. Botkyrka kommun har cirka 93 000 invånare och cirka 6 000 medarbetare.

Kultur- och fritidsförvaltningen gör Botkyrka friskare, starkare och mer kreativt! Vi ser till att det finns ett rikt kultur- och idrottsliv med många olika fritidsaktiviteter att välja på i kommunen. Vi bidrar till levande och trygga livsmiljöer och gör det möjligt för Botkyrkabor att utveckla sina intressen. Med en meningsfull fritid mår människor bättre vilket stärker folkhälsan. Med drygt 200 medarbetare ansvarar vi för bibliotek, bad, kulturskola, konsthall, öppen fritidsverksamhet, idrottsanläggningar och folkhälsoparker.

Verksamhetsområdet Konst och bibliotek består av Botkyrka konsthall och Bibliotek Botkyrka som utgörs av sex bibliotek, alla formade i samspel med sina närområden och med invånaren som medaktör. Bibliotek Botkyrka ska vara en motor i arbetet med lokal demokratiutveckling, mänskliga rättigheter och interkulturalitet. Biblioteksverksamheten ska verka för ett långsiktigt hållbart samhälle genom att bidra till att minska ojämlikhet och möjlighetsskillnader. Biblioteken skapar litterära, kulturella och interkulturella möten, bidrar till höjd kunskapsnivå och verkar för ökad folkhälsa.

Tjänstens placering är vid Hallunda bibliotek med upptagningsområde Hallunda och Norsborg. Här ligger uppdraget för samordning av programverksamhet och kommunens resursuppdrag för mångspråk, vilket innebär att vi förvärvar medier och förvaltar beståndet för alla bibliotek i Botkyrka. Bibliotek huserar i Hallunda folketshus. Bibliotek Botkyrkas bibliotek är uppdelade på två enheter. Biblioteken i Hallunda Alby och Fittja utgör en enhet med 20 medarbetare och varav åtta på Hallunda bibliotek. I den andra enheten ingår Tumba, Tullinge och Vårsta bibliotek. Hela Bibliotek Botkyrka arbetar systematiskt med uppsökande verksamhet för att nå ut bredare med biblioteksverksamhet och läs- och språkfrämjande.

Tjänsten och arbetsuppgifterna

I ditt uppdrag som barnbibliotekarie kommer du ha fokus på barn i mellanåldern, ca 7-13 år. Du arbetar med Botkyrkas kulturella allemansrätt, som är en möjlighet för alla barn och elever i Botkyrka att ta del av kulturella upplevelser och eget skapande. Den kulturella allemansrätten är en kulturgaranti för alla barns rätt till kultur i linje med barnkonventionen. Du samverkar med aktörer i närområdet, skapar eftermiddagsaktiviteter, program och lovverksamhet, arbetar uppsökande mot fritidsklubbar, samt gör medieinköp för målgruppen.

Du kommer att ha en central roll för barnverksamheten över hela bibliotek Botkyrka genom att vara sammankallande för expertgruppen av barnbibliotekarier och tillsammans med gruppen planera och följa upp verksamhet, samt samordna den övergripande planeringen och kommunikationen för bibliotekens lovverksamhet.

Du tjänstgör även kvällar och helger enligt schema.

Du som söker till oss

Vi vill att du har akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annat område som vi bedömer likvärdigt.

Det är viktigt för oss att du delar vår bibliotekssyn och idén om ett vidgat textbegrepp. Önskvärt är att du har ett stort engagemang för och erfarenhet av biblioteksarbete i en interkulturell miljö och gärna erfarenhet av aktivt nätverksarbete. Vi söker dig som är öppen, orädd och energisk och beredd att söka och prova nya arbetsformer. Det är av vikt att du har ett medborgarfokus och att det är vägledande i ditt arbete, samt att du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. Du behöver vara van att formulera dig i tal och skrift, ha stor datorvana och inte vara rädd för att prova dig fram när något inte fungerar.

Om oss

Botkyrka är en kommun full av kontraster där storstadens förortsmiljö möter landsbygdens skogar, ängar, sjöar och havskust. I vår kommun talas ungefär 100 olika språk och här lever människor med bakgrund från världens alla hörn.

Vi strävar efter att Botkyrkaborna ska vara delaktiga i kommunens utveckling och det är deras behov, rättigheter och förutsättningar som leder oss i arbetet. Vi har medborgarens fokus i allt vi gör.

Vi är öppna, ansvarstagande, modiga och energiska och letar alltid efter nya kollegor som vill vara med och skapa framtidens Botkyrka. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats full av möjligheter där vi tillsammans skapar de bästa förutsättningarna för en hållbar framtid.

Är du vår nästa kollega? Välkommen till kommunen som är långt ifrån lagom!

Förmåner

Du som medarbetare är det viktigaste vi har för att vi ska kunna utföra vårt uppdrag. Vi erbjuder därför en rad förmåner utöver den individuella lönen - för ett hållbart arbetsliv. Läs mer här: Villkor och förmåner

Botkyrka kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering för att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och därmed motverka diskriminering. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök här!

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningarns omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Botkyrka

Län: Stockholms län

Referensnummer: KFN/2021:00358

Kontakt: Susanne Lundström 070-225 48 36

Sista ansökningsdag: 2021-09-26

Audience:

Tags:

Monday, September 13, 2021