Vanliga frågor

För att logga in på Mina sidor behöver du ha ett aktivt bibliotekskort hos Bibliotek Botkyrka.

Du loggar in med ditt personnummer (10-siffror) eller bibliotekskortsnummer samt din 4-siffriga pinkod. Bibliotekskortsnumret hittar du på ditt bibliotekskort och du skriver det utan mellanslag när du loggar in.

Att skaffa bibliotekskort kostar inget. Du behöver komma in till något av våra bibliotek och legitimera dig för att få lånekortet. Fyll i ansökan om bibliotekskort här på vår webbplats

Du kan använda den digitala funktionen Har du glömt PIN-koden, som du hittar om du klickar på Logga in längst upp till höger på sidan. Har du ett BankID så kan du också logga in på Mina sidor med det och sedan ändra pinkoden under Mina uppgifter.

Du kan också få en ny kod på något av våra bibliotek. Glöm inte att ta med foto-legitimation!

  • Logga in på Mina sidor här på webbplatsen (högst upp till höger).
  • När du är inloggad går du in på Mina sidor och trycker på rubriken Mina lån.
  • Markera det du vill låna om och tryck på knappen där det står Låna om markerade. Nytt datum visas för de böcker du fått låna om.

Om någon reserverat boken, om du redan har lånat om den två gånger eller du har avgifter att betala, så kan du inte kan låna om den.  

Du kan också ringa till biblioteket så hjälper personalen dig att låna om.

 

E-böcker återlämnas automatiskt när lånetiden gått ut. Du kan låna boken igen när lånetiden har gått ut. 

Om Bibliotek Botkyrka inte har den bok du vill låna så kan vi se om det går att få låna den från ett annat bibliotek. Det kallas fjärrlån när vi lånar utanför kommunen. Du kan ansöka om fjärrlån här.

Hur lång tid det tar beror på om boken är utlånad eller inte. Om boken är utlånad så får du den när den kommit tillbaka till biblioteket, om inte någon annan reserverat den före dig så att det är kö. Är det kö så får du boken när det blir din tur. Om du har korrekta uppgifter om e-post och mobilnummer på Mina sidor så får du ett meddelande när du kan hämta boken.

Sök

Språk