Vårsta bibliotek

Läs mer om tillgängligheten till Vårsta bibliotek i Tiillgänglighetsdatabasen.

Meröppet:

Måndag-fredag 8-19

Lördag-söndag 8-16

Biblioteket är bemannat tisdagar kl. 12-16 samt torsdagar kl. 10-14.

Meröppet

Ett bibliotekskort och en personlig kod är allt du behöver för att besöka biblioteket. Vi kallar det Meröppet. Den som är under 18 år kan bara använda Meröppet i sällskap med en myndig person som har bibliotekskort.

 

Medborgarservice

Med vår medborgarservice kan du få mycket av den service du får på ett medborgarkontor. Vi kan bland annat hjälpa dig med att ta fram information, fylla i blanketter och besvara frågor om kommunal service. Här kan du också lämna synpunkter och ta reda på vad som är aktuellt i ditt område.

Kopiering och utskrifter

Vi har kopiator där du kan kopiera svartvitt i A4 och A3. Du kan skriva ut svartvitt. Kopior och utskrifter kostar 2 kronor per papper. De första 10 kopiorna är kostnadsfria.

Du kan bara betala när personal finns på plats, så om du kopierar och skriver ut under meröppet får du komma ihåg summan och betala vid ett senare tillfälle.

Datorer

Vi har en publik dator som kan användas en timme per dag. Datorn kan inte bokas. Trådlöst nätverk finns.Tillgänglighetsguide

Hitta till biblioteket

MED BIL

Biblioteket ligger i centrala Vårsta på Ringvägen 2, bredvid Mötesplats Grödinge. Cirka trettio meter från biblioteket finns en parkeringsplats. Parkering är gratis i 1 timme med p-skiva (2 timmar på vissa platser framför höghuset).

MED BUSS

Busshållplatsen närmast biblioteket heter Vårsta centrum och ligger cirka trettio meter från biblioteket.

 

Bokinkast

Bokinkast finns. Böckerna blir inte återlämnade förrän personal finns på plats, men om de är lånade på Vårsta bibliotek skapas ingen skuld under de dagar då det är meröppet.

 

Ingången till biblioteket

Det finns en entré, ut mot Vårsta torg. Det finns ingen rulltrappa och ingen ramp. Det finns dörröppnare.

Under meröppet krävs bibliotekskort och pinkod för att komma in. Bibliotekskortet dras i kortläsare inne i foajén och pinkoden slås in.

 

I biblioteket

Lokalerna är tillgängliga för rullstolsburna och för permobil. Det finns datorer i sitthöjd, men inte i ståhöjd. Katalogsökningsdator finns endast i sitthöjd. Är personal på plats så hjälper vi gärna till om datorerna är i fel höjd för dig.

 

Toaletter

Det finns en toalett som är gratis och olåst. Toaletten är stor nog för att rymma en mindre rullstol men har inga räcken eller annan anpassning för att underlätta för rullstolsburna.

Contact Vårsta Library

A map showing the location of Vårsta Library. Click to open in Google Maps.
Address: Ringvägen 2 147 70 Grödinge
Phone: 08-530 629 31

Aktiviteter

Show more...

Öppettider*

 1. Mar 26
  Sunday
  1. 08:00-16:00
 2. Mar 27
  Monday
  1. 08:00-19:00
 3. Mar 28
  Tuesday
  1. 08:00-19:00
 4. Mar 29
  Wednesday
  1. 08:00-19:00
 5. Mar 30
  Thursday
  1. 08:00-19:00
 6. Mar 31
  Friday
  1. 08:00-19:00
 7. Apr 01
  Saturday
  1. 08:00-16:00

*Meröppet utan bibliotekspersonal

Nyheter

Show more...Vårstabibliotekets vänner

Vårsta bibliotek har en vänförening. Tillsammans med biblioteket och ABF ordnar de författarbesök. Du kan läsa mer om Vårsta biblioteks vänner på deras webbplats.Poul Bjerre och Vårstavi

Många av Poul Bjerres böcker hittar du på Vårsta bibliotek i vår specialsamling om Bjerre. Poul Bjerre introducerade psykoanalysen i Sverige, men utvecklade senare ett eget system som han kallade psykosyntesen. Nära biblioteket ligger Vårstavi där Poul Bjerre bodde i början av 1900-talet.