Tullinge bibliotek

Välkomna till biblioteket i Tullinge centrum!

Ursäkta röran!

Vi flyttar på böcker och hyllor  Det ska bli lättare att hitta i biblioteket. Färger och symboler ska hjälpa dig att hitta rätt. Vi jobbar nu med att flytta och märka alla böcker.

Då är vi klara: Efter sommaren 2020

Aktiviteter

(För tillfället är samtliga aktiviteter tyvärr inställda i förebyggande syfte för att hindra smittspridning av covid-19)

Vi har sagostunder, barnteater, författarbesök, och datorkunskap. Vi har även läxhjälp för alla åldrar. För den som vill träna svenska eller engelska har vi språkcafé. Under loven har vi olika roliga aktiviteter för barn.  Om du vill hitta på en aktivitet på biblioteket eller om du har förslag på någonting som du önskar vi skulle ordna, prata med någon av oss i personalen.

Datorer och kopiering

Du har möjlighet att boka en dator upp till två timmar per dag med hjälp av ditt lånekort, men endast en timme åt gången. Om du vill släktforska finns en dator för det som du kan boka upp till 2 timmar.

Obs. Tillfälligt ändrade regler för användning av datorer.
Just nu har vi endast en bokbar dator tillgänglig i biblioteksrummet som kan bokas för användning 30 min. Vi har också en drop-in dator som kan användas upp till 15 minuter. Senast uppdaterad: 2020-05-27.

Du kan göra utskrifter och kopiera. Det är gratis för svartvit 1-10 utskrifter. Sedan 2 kr per sida. Färg a4 kostar 4 kr per sida och A3 kostar 3 kr för svartvit och 6 kr för färj.

Du kan skanna. Det är gratis. Ta med ett eget USB-minne att spara på. USB-minne finns också att köpa på plats, 40 kr/st.

Det finns trådlöst nät.

Språkkunskaper

I vår personal finns det personer som utöver svenska även talar polska, turkiska, engelska och ryska.

Läs mer om tillgängligheten till Tullinge bibliotek i Tillgänglighetsdatabasen.

Tillgänglighetsguide

Hitta till biblioteket

MED BIL

Vägbeskrivning: Om du kommer med bil ligger Tullinge Torg längs Huddingevägen, mellan Flemingsberg och Tumba centrum. Det är gratis parkering i två timmar med p-skiva. Biblioteket ligger på plan två i centrumhuset, ovanför en Hemköpsbutik.

Det finns tre parkeringar som är reserverade för personer med rörelsenedsättning. En av dessa parkeringsplatser ligger cirka 50 meter från biblioteket. De andra två ligger cirka 100 meter från bibliotekets entré.

MED TÅG

Vägbeskrivning: För att komma till oss med pendeltåg åker du linjen som går mellan Södertälje och Märsta eller Uppsala. Stationen heter Tullinge. Efter spärrarna tar du höger och går upp mot centrum och tar sedan höger igen när du kommit upp för en backe. Biblioteket ligger på plan två i centrumhuset. Entrén finns intill en Hemköpsbutik.

Det tar cirka fem minuter att gå från pendeltågstationen till Tullinge bibliotek.

MED BUSS

Busstationen heter Tullinge station och ligger längs Huddingevägen, nära pendeltågsstationen. Från den går du till höger mot centrum. Biblioteket ligger på plan två i centrumhuset. Entrén finns strax intill en Hemköpsbutik. Det tar cirka fem minuter att gå från busstationen till Tullinge bibliotek.

Ingången till biblioteket

Det finns en entré med dörröppnare. Biblioteket ligger på plan två i centrumhuset. Entrén finns mitt emot stengradängen mitt i centrum. Det finns hiss, men inte taltjänst eller punktskrift i hissen. Det finns inte rulltrappor eller ramp.

I biblioteket

Lokalerna är tillgängliga för rullstolsburna och med permobil. Det finns inte några trappor inne i biblioteket.

Diskarna är höj- och sänkbara. Det finns datorer i ståhöjd och sitthöjd.

Det finns datorer som är bokningsbara, i både stå- och sitthöjd. En av dessa datorer är justerbar. Vi har även en dator för släktforskning i sitthöjd.

Tysta rum finns.

Toaletter

Vi har en toalett som är handikapsanpassad.

Syn- och hörhjälpmedel

Förstoringsglas finns.

Ledarhundar är välkomna.

Ledstråk finns inte.

Hörselslinga kan lånas in från kommunen.

Högtalaranläggning används vid föredrag.

Tullinge bibliotek

Contact Tullinge Library

A map showing the location of Tullinge Library. Click to open in Google Maps.
Address: Nyängsvägen 3b 14630 Tullinge
Phone: 08-530 629 20

1. Jul 05
    Sunday
    1. Closed
  2. Jul 06
    Monday
  3. Jul 07
    Tuesday
    1. 15:00-18:00
  4. Jul 08
    Wednesday
  5. Jul 09
    Thursday
    1. 15:00-18:00
  6. Jul 10
    Friday
  7. Jul 11
    Saturday
    1. Closed

Vill du få regelbunden information om vad som händer på Tullinge bibliotek? Anmäl dig till nyhetsbrevet!

Tullinge biblioteks nyhetsbrev

För att avregistrera dig från nyhetsbrevet, skicka ett mejl till tullinge.bibliotek@botkyrka.se Läs Kultur- och fritidsnämndens personuppgiftspolicy.