En unik ungdomsbok

När jag först såg boken och bläddrade igenom den såg jag svartvita bilder. Vissa var helt normala och andra var lite konstiga och då tänkte jag ”Äh vad är det här för något?”. Jag blev jättenyfiken på att läsa den här boken eftersom att den verkade så unik, helt olik en annan bok.

Hela barndomen trodde Jacob på sin farfars berättelser om äventyr på en ö där besynnerliga barn med speciella förmågor bodde i ett barnhem och om de farliga varelserna. Men samtidigt som Jacob blir äldre så tror han mindre och mindre på dessa berättelser och mer på verkligheten. Men en dag blir hans farfar mördad av en varelse. Han ger sig ut på äventyr till en ö för att söka efter sanningen då han inser att det verkligen låg någonting i berättelserna hans farfar brukade berätta.

I början var jag lite skeptisk men när jag kommit en bit så flög sidorna förbi och snart satt jag där med andra boken i handen (Hollow City). Boken var inte alls som jag hade förväntat mig, den var så mycket mer. Jag hade förväntat mig att den skulle vara konstig och endast skrämmande med tanke på omslaget och bilderna i boken, men jag hade helt fel. Den var äventyrlig, romantisk, spännande och samtidigt skrämmande lite då och då vilket jag tyckte var bra när pulsen höjdes.

I början var jag lite förvirrad av olika händelser som hände då man inte fick en exakt förklaring, utan det fick jag efter några kapitel. Händelserna i boken var helt unika och mycket spännande. Jag älskade sättet Ransom Riggs beskrev sina karaktärer och hur de hörde ihop med bilderna. På det sättet började jag även gilla de konstiga bilderna i boken. De gav liv till boken och man fick en klarare bild av händelserna.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Saba Alam den 31 juli 2015