En helt fantastisk bok

"Divergent" påminner mycket om Hungerspelen-böckerna: båda två utspelar sig i framtiden och folket från båda böckerna lever uppdelade i olika grupper.

Boken utspelar sig i Chicago och handlar om Beatrice (som tidigt i boken döper om sig till Tris) och hur hon måste göra ett val som kommer att avgöra hela hennes framtid.
 
Folket har blivit indelade i fem olika falanger för att hålla kvar freden och förhindra krig: De lärda, De osjälviska, De fridfulla, De tappra och De ärliga. Varje år ska alla sextonåringar välja vilken falang de vill fortsätta sitt liv i. De som väljer en ny falang än den de hittills levt i kan riskera att aldrig mer få träffa sin familj, men Tris verkar inte passa in hos De osjälviska, där hon nu bor. Innan sextonåringarna bestämmer sig får de göra ett test som är menat att hjälpa dem med att välja rätt falang, men testet misslyckas med Tris. Hon får veta att hon är divergent och att hon inte kan tala om det för någon.
 
"Divergent" är en helt fantastisk bok som är väldigt svår att lägga ifrån sig. Den påminner mycket om Hungerspelen, men samtidigt är den helt annorlunda. Karaktärerna och miljöerna är bra beskrivna och är lätta att föreställa sig. Jag kan inte komma på en enda stund då jag tyckt att boken varit trög eller långtråkig medan jag läste den. Boken är minst sagt spännande. 

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: The Unicorn den 21 mars 2014