Den sjukes eget universum

Boken handlar om när Ben Watt, medlem i bandet Everything But the Girl, fick en ovanlig och svår sjukdom och hur det påverkade hela familjens liv.

Den här rekommenderas inte till dig som ligger på sjukhus eller nyligen blivit utskriven. Då saknar du den distans som behövs för att kunna stå ut med skildringen av Ben Watts sjukhusvistelse. Watt blev svårt sjuk och under de dryga två månader han tillbringar på sjukhus genomgår han ett otal operationer.

Boken skildrar på ett tydligt sätt känslan av att gå in i sin egen bubbla, den sjukes eget universum. Boken är skriven i realistisk stil, men innehåller avsnitt som genom Watts sänkta medvetandegrad blir mer drömlika.

Ben Watt har inga allmängiltiga klokheter att förmedla utifrån sin upplevelse, men det sista kapitlet beskriver en resa som han gör tillsammans med sin flickvän året efter sjukdomen. Han beskriver hur upplevelsen fört honom in i sig själv ”där meningen stod att finna i ensamhet och lugn, acceptans, anpassningsförmåga, tacksamhet och att sluta fred med sig själv”.

Läs denna bok om du eller din anhörig har varit sjuk, kanske för identifikation. Eller om du bara vill veta hur det är att vara svårt sjuk. Och sedan bli frisk. Eller om du bara vill läsa en bra bok.

Målgrupp:

Taggar:

Tipsat av: Anna-Stina Takala den 17 december 2013