Lediga jobb: Trygg bibliotekarie till Fittja bibliotek

Nu söker vi en bibliotekarie med inriktning på verksamhet och medier för vuxna.

Arbetsuppgifter

Du har särskilt ansvar för facklitteratur, prenumerationer av tidskrifter samt depositioner på många språk.

Du sköter också webb och information för Fittja bibliotek.

Du är en av två vuxenbibliotekarier och tillsammans lägger ni upp arbetet för både en utåtriktad verksamhet och det läs- och språkstimulerande arbetet i biblioteket. Hela personalgruppen arbetar tillsammans i planering och genomförande av bibliotekets aktiviteter, och var och en har stora möjligheter att påverka biblioteksverksamheten.

Du ingår i Hallunda, Alby, Fittja biblioteksenhet med totalt 20 medarbetare. Fittja bibliotek är din dagliga arbetsplats. Du tjänstgör kvällar och helger enligt schema.

Kvalifikationer

Vi vill att du har akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller utbildning som vi bedömer som likvärdig.

Du delar vår bibliotekssyn och idén om ett vidgat textbegrepp. Du har ett stort intresse och engagemang för biblioteksarbete i en interkulturell miljö och gärna erfarenhet av aktivt nätverksarbete.

Du är öppen, modig och energisk och beredd att söka och prova nya arbetsformer. Du har medborgarens fokus och låter det vara vägledande i ditt arbete. Du är lugn och stresstålig i ditt bemötande i biblioteksrummet. Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra, och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö.

Du är van att formulera dig i tal och skrift. Du har stor datorvana och är inte rädd för att prova dig fram när något inte fungerar.

Språkkunskaper utöver svenska och engelska är önskvärt.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning, deltid. Tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansök senast: 2018-08-12

Läs mer och ansök via denna länk