Lediga jobb: Driven enhetschef till Bibliotek Botkyrka

Vi söker dig som är öppen, modig, energisk och ansvarstagande, till Hallunda/Alby/Fittja biblioteksenhet.

Arbetsuppgifter

Tillsammans med oss vill du arbeta mot uppsatta mål för att förverkliga en interkulturell biblioteksverksamhet med medborgarens fokus. Vi vill att du delar vår vision om folkbibliotekets roll och har ett tydligt användarperspektiv.

Ditt uppdrag är att driva och utveckla biblioteksenheten och tillsammans med medarbetarna vässa verksamheten för invånarna i respektive område.

Du ingår i Bibliotek Botkyrkas ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef, verksamhetsutvecklare och ännu en enhetschef.

Du bidrar genom ditt arbete till Bibliotek Botkyrkas och Kultur- och fritidsförvaltningens utvecklingsarbete. Du samverkar med andra aktörer i Botkyrka och i omvärlden och är bra på att bygga nätverk och skapa kontakter. Du har ekonomi-, arbetsmiljö- och personalansvar.

Uppdraget förutsätter engagemang i och närhet till medarbetarnas roller och bibliotekens publika verksamhet.

Kvalifikationer

Vi vill att du har en akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller utbildning som vi bedömer som likvärdig, och gärna erfarenhet av utvecklingsarbete och ledarskap.

Ditt ledarskap ska utgå från ett stort personligt engagemang för uppdraget och förhållningssättet ska utmärkas av ett långsiktigt, strategiskt och analytiskt tänkande samt av ett interkulturellt perspektiv. Du har medborgarens fokus och låter det vara vägledande i beslut på alla nivåer.

Du är lyhörd och inspirerande, ansvarsfull och initiativrik, kommunicerande och skapar delaktighet. Du formulerar dig väl i tal och skrift.

Anställningens omfattning

Tillsvidareanställning, heltid. Tillträde enligt överenskommelse

Ansök senast: 2018-08-12

Mer information och ansökan via denna länk