Biblioteket i Fittja stänger under några veckor

Fittja bibliotek ska vara en trygg plats för alla. Med den uppgiften behöver alla Fittjas aktörer hjälpas åt. För att kunna fokusera på det arbetet stänger nu biblioteket i Fittja under några veckor.

Kommunen kan i dag inte garantera säkerhet för besökare och personal i Fittja biblioteks lokaler. Det har varit flera incidenter med hot och våld, både mellan besökare och mot personal. Det gör att kommunen tagit beslutet att stänga biblioteket till slutet av maj.

Vi kommer nu se igenom rutiner, ha kompetensutveckling för personalen och diskutera åtgärder med andra aktörer i Fittja. Under tiden hänvisar vi besökare till övriga bibliotek i Botkyrka.

Reserverade böcker och annat material som skulle ha hämtats på Fittja bibliotek kan hämtas i Alby bibliotek. Det går fortfarande att reservera böcker i Fittja biblioteks bestånd och hämta dem i något annat av Botkyrkas bibliotek.

Fittja bibliotek håller stängt 2 till 26 maj.

Klicka här för övriga biblioteks öppettider.

Taggar:

Skrivet av:Anna-Stina Takala den 28 april 2017