Hallunda bibliotek

Hallunda bibliotek ligger i Hallunda Folkets hus. Biblioteket är inriktat på mångspråk och är även en arena för det fria ordet.

Hallunda bibliotek har en stor samling av böcker på många språk och ansvarar för att hela kommunen ska ha tillgång till medier på olika språk.

Centralt i biblioteket finns en scen. Där äger bibliotekets programverksamhet "Öppen scen för det fria ordet" rum. Öppen scen erbjuder plats och möjlighet för samtal om aktuella ämnen, skönlitterära framträdanden och berättande.

På Hallunda bibliotek pratar personalen svenska, engelska, franska, finska, persiska och arabiska.

Välkommen till Hallunda bibliotek!

Tillgänglighetsguide

Hitta till biblioteket

MED BIL

Det finns en stor parkering på baksidan av Folkets hus, där det även finns en entré till Folkets hus och vidare till biblioteket. Folkets hus huvudentré ligger på husets framsida, till vilken det finns en gångväg från parkeringen. Parkering reserverad för personer med rörelsenedsättning finns.

MED TÅG/TUNNELBANA

Det tar cirka fem minuter att gå till biblioteket från Hallunda tunnelbanestation. Du går till vänster efter spärrarna och över motorvägen, förbi centrum rakt fram till Folkets hus och biblioteket.

MED BUSS

Bussen stannar vid Hallunda centrum, där finns gångväg till Folkets hus och Hallunda bibliotek.

I biblioteket

Bibliotekets entré ligger inne i Folkets hus.
Dörröppnare finns.

Lokalerna är tillgängliga för rullstolar och permobiler. Det kan dock vara trångt mellan vissa hyllor. Inga trappsteg.
Diskarna är höj- och sänkbara.
Publika datorer finns i både sitt- och ståhöjd.
Ett tyst studierum finns, med cirka 10 studieplatser. Dessutom finns ett bokningsbart grupprum.

Toaletter

Publik toalett finns. Ingen nyckel krävs och toaletten kostar ingenting. Toaletten är handikappanpassad och har skötbord.

Syn- och hörhjälpmedel

Förstoringsglas finns.
Högtalaranläggning finns vid arrangemang.

Datorer

Det finns 6 publika datorer. Tre kan bokas i upp till 2 timmar, tre är drop-in i upp till 15 minuter. Två barndatorer finns. Dessutom finns en studiedator för de som är under 18 år.

Kopiering, utskrifter och scanner

Kopiator finns, men enbart för svartvita kopior. Det går att skriva ut i svartvitt. Kopior och utskrifter kostar 2 kronor per sida. Vi hjälper dig även om du behöver scanna, det är gratis.

Grupprum

Grupprum finns. För att använda grupprummet behöver ni vara minst två personer. Rummet får användas högst 2 timmar per dag.

Kontakta Hallunda bibliotek

Adress:
Borgvägen 1 145 69 Norsborg
Telefon:

1. maj 22
    måndag
    1. 12:00-19:00
  2. maj 23
    tisdag
    1. 10:00-19:00
  3. maj 24
    onsdag
    Biblioteket stänger 16:00
  4. maj 25
    torsdag
    1. Stängt
    Kristi himmelsfärds dag är biblioteket stängt
  5. maj 26
    fredag
  6. maj 27
    lördag
  7. maj 28
    söndag
    1. Stängt

1. Välkommen till antiryktes-café!

När:
    Onsdag 24 Maj 17:00 - 19:00
    Plats:
    Hallunda bibliotek

Stoppa ryktet! bjuder nu in dig som Botkyrkabo till årets första antiryktes-café. Vad är ett antiryktes-café? Jo, det är ett offentligt forum där du som invånare är med och diskuterar hur vi kan skapa ett bättre Botkyrka – fritt från rykten, fördomar och främlingsfientlighet.