Vårsta bibliotek

Du kan besöka Vårsta bibliotek varje dag året om. Även på julafton.

Läs mer om tillgängligheten till Vårsta bibliotek i Tiillgänglighetsdatabasen.


Meröppet

Ett bibliotekskort och en personlig kod är allt du behöver för att besöka biblioteket alla dagar kl. 8:00 - 20:00. Vi kallar det Meröppet. Den som är under 18 år kan bara använda Meröppet i sällskap med en myndig person som har bibliotekskort.

Obs! De bemannade tiderna på Vårsta bibliotek är inställda tillsvidare.

Meröppet är stängt lördag-söndag på grund av begränsade möjligheter till städning.

Detta beror på Botkyrka kommuns riktlinjer för att minimera risken för smittspridning av coronaviruset. 


Medborgarservice

Med vår medborgarservice kan du få mycket av den service du får på ett medborgarkontor. Vi kan bland annat hjälpa dig med att ta fram information, fylla i blanketter och besvara frågor om kommunal service. Här kan du också lämna synpunkter och ta reda på vad som är aktuellt i ditt område.

Kopiering och utskrifter

Vi har kopiator där du kan kopiera svartvitt i A4 och A3. Du kan skriva ut svartvitt. Kopior och utskrifter kostar 2 kronor per papper. De första 10 kopiorna är kostnadsfria.

Du kan bara betala när personal finns på plats, så om du kopierar och skriver ut under meröppet får du komma ihåg summan och betala vid ett senare tillfälle.

Datorer

Vi har en publik dator som kan användas en timme per dag. Datorn kan inte bokas. Trådlöst nätverk finns.Tillgänglighetsguide

Hitta till biblioteket

MED BIL

Biblioteket ligger i centrala Vårsta på Ringvägen 2, bredvid Mötesplats Grödinge. Cirka trettio meter från biblioteket finns en parkeringsplats. Parkering är gratis i 3 timmar med p-skiva.

MED BUSS

Busshållplatsen närmast biblioteket heter Vårsta centrum och ligger cirka trettio meter från biblioteket.

 

Bokinkast

Bokinkast finns. Böckerna blir inte återlämnade förrän personal finns på plats, men om de är lånade på Vårsta bibliotek skapas ingen skuld under de dagar då det är meröppet.

 

Ingången till biblioteket

Det finns en entré, ut mot Vårsta torg. Det finns ingen rulltrappa och ingen ramp. Det finns dörröppnare.

Under meröppet krävs bibliotekskort och pinkod för att komma in. Bibliotekskortet dras i kortläsare inne i foajén och pinkoden slås in.

 

I biblioteket

Lokalerna är tillgängliga för rullstolsburna och för permobil. Det finns datorer i sitthöjd, men inte i ståhöjd. Katalogsökningsdator finns endast i sitthöjd. Är personal på plats så hjälper vi gärna till om datorerna är i fel höjd för dig.

 

Toaletter

Det finns en toalett som är gratis och olåst. Toaletten är stor nog för att rymma en mindre rullstol men har inga räcken eller annan anpassning för att underlätta för rullstolsburna.

Kontakta Vårsta bibliotek

Kartbild som visar var Vårsta bibliotek ligger. Klicka för att gå till Google Maps.
Adress: Ringvägen 2 147 70 Grödinge
Telefon: 08-530 625 60

Aktiviteter

Visa fler arrangemang...

Öppettider*

 1. okt 19
  måndag
  1. 08:00-20:00
 2. okt 20
  tisdag
  1. 08:00-20:00
 3. okt 21
  onsdag
  1. 08:00-20:00
 4. okt 22
  torsdag
  1. 08:00-20:00
 5. okt 23
  fredag
  1. 08:00-20:00
 6. okt 24
  lördag
  1. 08:00-20:00
 7. okt 25
  söndag
  1. 08:00-20:00

*Meröppet utan bibliotekspersonal

Nyheter

Visa fler sidor...Vårstabibliotekets vänner

Vårsta bibliotek har en vänförening. Tillsammans med biblioteket och ABF ordnar de författarbesök. Du kan läsa mer om Vårsta biblioteks vänner på deras webbplats.Poul Bjerre och Vårstavi

Många av Poul Bjerres böcker hittar du på Vårsta bibliotek i vår specialsamling om Bjerre. Poul Bjerre introducerade psykoanalysen i Sverige, men utvecklade senare ett eget system som han kallade psykosyntesen. Nära biblioteket ligger Vårstavi där Poul Bjerre bodde i början av 1900-talet.