Tumba bibliotek

Tumba bibliotek ligger i Tumba centrum, nära pendeltågsstationen.

Aktuellt

Hos oss hittar du böcker, musik, språkkurser, tidskrifter, tidningar och filmer. Vi har TV-spel till Playstation, Wii och X-box. 

Här arbetar personal som utöver svenska och engelska kan hjälpa dig på arabiska, dari, norska, pashto, persiska, spanska, tyska och urdu. 


Grupprum

På Tumba bibliotek finns ett grupprum. Du bokar rummet på telefon: 08-530 629 31. Rummet kan bokas max 3 timmar åt gången och ni måste vara minst två personer. För enskilda studier finns ett tyst läsrum.

Släktforskning

En av datorerna på Tumba bibliotek har, förutom internet och Officepaket, även möjlighet till släktforskning. På datorn finns tillgång till Arkiv Digital, Rötter, Svensk Dödsbok och SVAR. Datorn heter "Släktforskning" och du bokar den i biblioteket med ditt bibliotekskort och PIN-kod. Du kan inte boka datorn via telefon.  

För skolor och grupper

Skolor kan boka visning för klasser. Kontakta Tumba bibliotek om du vill veta mer, telefon 08- 530 629 31.

Läs mer om tillgängligheten till Tumba bibliotek i Tillgänglighetsdatabasen.

 

Tillgänglighetsguide

Hitta till biblioteket

MED BIL

Biblioteket ligger på Tumba torg, ovanför Tumba centrum. Cirka femtio meter från biblioteket finns dels en parkeringsplats, dels ett parkeringsgarage. Parkering är gratis i 3 timmar med p-skiva.

MED TÅG/TUNNELBANA

För att komma till oss med pendel åker du linjen som går mellan Södertälje och Märsta eller Uppsala. Stationen heter Tumba. Välj den uppgång som ligger i riktning söderut. Det tar ett par minuter att gå till biblioteket från pendeltågsstationen. Följ gången till centrum från stationen. Du kommer in till oss både från centrum och från torget. Från centrum kan du antingen åka hiss eller ta trappor. Vill du gå via torget så hittar du utgången precis bredvid Pressbyrån.

MED BUSS

Busstorget ligger precis utanför Tumba centrum. Åk rulltrapporna upp mot stationen och gå ut på torget genom utgången via Pressbyrån, eller gå in i centrum och ta hiss eller trappor upp till oss.

 

Bokinkast

Bokinkast finns, på vår långvägg ut mot Tumba torg.

 

Ingången till biblioteket

Det finns två entréer. En från galleriet och en från Tumba torg 105. Det finns en hiss, som saknar taltjänst och punktskrift. Det finns ingen rulltrappa och ingen ramp. Det finns dörröppnare på våra entrédörrar men inte på hissen.

 

I biblioteket

Lokalerna är tillgängliga för rullstolsburna och för permobil. Det finns datorer i sitthöjd, men inte i ståhöjd. Datorbokning är endast i ståhöjd och katalogsökning är endast i sitthöjd. Vi hjälper gärna till om datorerna är i fel höjd för dig. Det finns ett tyst rum.

 

Datorer

Vi har 12 publika datorer. Nio datorer kan du använda två timmar per dag, men en timme åt gången. Tre datorer är drop-in i 15 minuter. En dator har släktforskningsprogram.

Obs. Tillfälligt ändrade regler för användning av datorer.
Just nu har begränsat antal datorer i biblioteksrummet. Senast uppdaterad: 2020-09-01.

 

Kopiering och utskrifter

Vi har kopiator där du kan kopiera svartvitt i A4 och A3. Du kan skriva ut i svartvitt. 10 kopior är gratis. Därefter kostar kopior och utskrifter 2 kronor per sida. 

Du kan skanna. Det är gratis. Ta med ett eget USB-minne att spara på. USB-minne finns också att köpa på plats, 40 kr/st.

Årets lättlästa bibliotek

Kontakta Tumba bibliotek

Kartbild som visar var Tumba bibliotek ligger. Klicka för att gå till Google Maps.
Adress: Tumba torg 105 14730 Tumba
Telefon: 08-530 629 31

Öppettider

 1. okt 19
  måndag
  1. 12:00-19:00
  Ändrade öppettider
 2. okt 20
  tisdag
  1. 11:00-15:00
  Ändrade öppettider
 3. okt 21
  onsdag
  1. 12:00-19:00
  Ändrade öppettider
 4. okt 22
  torsdag
  1. 11:00-15:00
  Ändrade öppettider
 5. okt 23
  fredag
  1. 11:00-15:00
  Ändrade öppettider
 6. okt 24
  lördag
  1. 12:00-16:00
  Ändrade öppettider
 7. okt 25
  söndag
  1. Stängt
  Ändrade öppettider

Via Tumba bibliotek når du Xet-museet

Museet är öppet samma tider som Tumba bibliotek.

Aktiviteter

 1. Träna svenska med digitalt språkkafé - Tumba bibliotek

  Aktivitet
  Datum måndag 26 oktober 13:00 - 15:00
  Plats Tumba bibliotek

  Sitter du hemma och vill träna din svenska? Var med i vårt språkkafé i mobilen eller datorn! Sommaruppehåll från 1 juli till och med 17 augusti. Nytt tillfälle måndag den 17 augusti. Välkommen att anmäla dig!

Visa fler arrangemang...

Nyheter

Visa fler sidor...

Nyheter på Tumba bibliotek

Tumba biblioteks nyhetsbrev berättar om kommande föreläsningar, författarbesök och andra händelser på biblioteket. Anmäl dig här, så får du nyhetsbrevet!


Tumba biblioteks nyhetsbrev

För att avregistrera dig från nyhetsbrevet, skicka ett mejl till tumba.bibliotek@botkyrka.se. Läs Kultur- och fritidsnämndens personuppgiftspolicy