Välkommen till antiryktes-café!

Stoppa ryktet! bjuder nu in dig som Botkyrkabo till årets första antiryktes-café. Vad är ett antiryktes-café? Jo, det är ett offentligt forum där du som invånare är med och diskuterar hur vi kan skapa ett bättre Botkyrka – fritt från rykten, fördomar och främlingsfientlighet.

När:
Sista tillfället har redan varit
Plats:
Hallunda bibliotek
Målgrupp:
Unga vuxna 18-25, Unga 12-18

Varje dag översköljs vi av information, både i privatlivet, på arbetet och på sociala medier. Vad är fakta och vad är rykten och åsikter? När ska vi tänka kritiskt? Och hur bemöter vi löst snack och fördomar i vår kommun?

Under året kommer ett antal Antiryktes-caféer att anordnas. Som deltagare får du en unik chans att göra din röst hörd, mingla med lokala aktörer och delta i intressanta diskussioner och övningar. Du får även lyssna på inspirerande föreläsningar.

Det första caféet gästas av två talare. Stoppa ryktets eventkoordinator och Botkyrkabon Caroline Rhawi föreläser på temat rykten. Hon berättar också om det tidigare Antiryktes-arbetet i kommunen och vad vi kan vänta oss framöver!

Författaren och journalisten Minna Dennert kommer för att tala om näthat, falska nyheter, vikten av källkritik och vad man själv kan göra för att bidra till ett bättre klimat på nätet. Mina är grundare av #jagärhär – som arbetar för ett inkluderande samhälle. Facebookgruppen med samma namn samlar människor som vill motverka falska nyheter, alternativa fakta, samt hatiska och kränkande kommentarer på nätet. Idag har gruppen över 70 000 medlemmar som tillsammans kämpar för att förändra debattklimatet i Sverige och skapa ett jämställt och jämlikt samhälle där alla får komma till tals.

Nämnde vi att det blir fika också? :)

Anmälan

Klicka “Kommer” i Facebookeventet om du planerar att dyka upp så vi kan uppskatta hur många besökare det blir.

Kontakt

Caroline Rhawi, eventkoordinator för “Stoppa ryktet - för ett Botkyrka fritt från fördomar och främlingsfientlighet”. Tel: 073 912 7077. Mejl: caroline@thegoodtribe.com

Stoppa ryktet! genomförs av The Good Tribe på uppdrag av Botkyrka kommun

Kommande händelser