Ung i Botkyrka: Möt Melody Farshin på Albys hjärta, Grunden!

Aktivitet

Arrangemanget har redan varit

11 december tisdag 2018
11 december tisdag 2018
2018-12-11 till 2018-12-11.
Plats Alby bibliotek
Kostnad: Gratis
Målgrupp:
Information:

Från 16 år

Aktivisten och ståupp-komikern Melody Farshin har skrivit den brännande aktuella ungdomsboken Mizera om tvillingarna Aicha och Ali.

Med klockren jargong och tydligt inifrånperspektiv skildrar hon två gymnasieungdomars liv i en miljonprogramsförort där allt fler unga stryker med i ouppklarade dödskjutningar. 

Trots att de är födda på samma dag, i samma familj, ser tvillingarnas liv och förutsättningar SÅ olika ut. Något de har gemensamt är den orubbliga fasaden som de håller upp för varandra och för sina oroliga föräldrar. 

Aicha genomlider en djup depression. Hon som alltid varit den stadiga pelaren förändras när hon får uppleva något traumatiskt som lämnar henne med obesvarade gåtor och en rubbad självbild.

Samtidigt kämpar Ali för att prestera på topp med betygen och sporten och att dessutom hinna se efter sin familj. Men på senare tid har det blivit allt fler begravningar, fler än studentmottagningar. Vänner försvinner och till slut drabbar det honom på mycket nära håll.

Med korta kapitel och mycket dialog och slang är det här en bok som kommer att träffa rakt i hjärtat även på en målgrupp som sällan läser ungdomsböcker.

 

I samarbete mellan Alby bibliotek och Albys hjärta.

Låna!

 1. Mizeria

  Av: Farshin, Melody
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2018
  Klassifikation: Svensk skönlitteratur
  Finns som: Bok