Livesända boksamtal - Bibliotek Botkyrka bjuder in

Plats Fittja bibliotek
Kostnad: Online evenemang
Information:

Samtalet sänds live på vår facebooksida www.facebook.com/bibliotekbotkyrka/

Välkomna till ett samtal om boken "En svart flickas handbok" av Mariama Jobe.

TAKE OVER

Viktoria Nguema tar över och leder ett samtal om boken En svart flickas handbok av Mariama Jobe.  Viktoria bjuder in tre gäster som hon vill ha samtalet med.

MEDVERKANDE

• Vanessa Monteiro de Macedo Ekdal uppvuxen i Botkyrka. Jobbar idag på Nacka kommun och hjälper ungdomar med att få sommarjobb samt karriärcoachning för framtida jobbmöjligheter.
  • Karen Austin, har arbetat statligt, kommunalt och i civilsamhället med frågor som rör mänskliga rättigheter, jämställdhet, frågor kring unga, våldsförebyggande arbete, mot diskriminering och rasism och just nu med segregationsfrågor.
  • Doreen Yiga, bott i USA i sex år, läst psykologi bl.a. Har stor passion för hälsa, personlig utveckling, välmående överlag. Jobbar idag på en myndighet.

Samtalet livesänds på Facebook och det finns möjlighet att ställa frågor till de medverkande via kommentarsfältet under samtalets gång.
Öppet för dig att följa, läsa inför eller bara bli inspirerad!

Samtalet assisteras och leds av Amalia Silva Kristoffersson, bibliotekarie på Fittja bibliotek och hålls på svenska

Följ evenemanget här: Livesända boksamtal - En svart flickas handbok av Mariama Jobe

BOKEN
I boken En Svart Flickas Handbok berättar författaren Mariama Jobe och trettio svarta kvinnliga gästskribenter om sina erfarenheter och minnen, ger en vägledning för svarta flickor att hitta rätt i det fält av blågula landminor som är Sverige.
Boken vill hjälpa till att stärka självbilden hos svarta flickor och unga kvinnor som länge saknat sann representation, samt stöd att konfrontera sin samtid. I boken djupdyker Mariama Jobe i sin afrosvenska erfarenhet men återkopplar samtidigt till sina rötter i Gambia.
  1. En svart flickas handbok

Av: Jobe, Mariama