Fittja bibliotek

Välkommen till Fittja bibliotek!

Här kan du låna böcker, använda dator, skriva ut och kopiera.

På Fittja bibliotek talar personalen svenska, engelska, franska, somaliska och kurdiska (sorani).

Vi har bland annat skönlitteratur, studentlitteratur, språkkurser och böcker på flera språk. Vi har även flera dagstidningar och magasin.

Datorer

Vi har tre datorer som kan bokas två timmar per person/dag, det finns även en 15 minuters-dator. Två läxdatorer finns för dig under 18. Trådlöst nätverk finns.

Kopiering och utskrifter

Vi har kopiator där du kan kopiera svartvitt i A4 och A3. Du kan skriva ut i svartvitt. Kopior och utskrifter kostar 2 kronor per papper.

Grupprum

Det finns ett grupprum, men gruppgrummet kan inte bokas.

Bokinkast

Det finns ett bokinkast i Fittja centrum, mitt emot trappan som leder upp till biblioteket. Här kan du återlämna böcker som lånats i på biblioteken i Botkyrka. Fittja centrum har öppet alla dagar 8-20.

Toaletter

På biblioteket finns en toalett som är gratis att använda. Toaletten är tillgänglig för rullstol och permobil.

Tillgänglighet

Lokalerna är begränsat tillgängliga för rullstols- och permobilanvändare. Katalogsökningsdator finns endast i ståhöjd.

Ledarhundar är välkomna.
Förstoringsglas finns.
Ledstråk finns inte.
Hörselslinga finns inte.
Högtalaranläggning finns inte.

Hitta till biblioteket

MED BIL

Entrén till bibliotek ligger en trappa upp i Fittja centrum. Hiss finns, men utan knappar med punktskrift. Parkering strax utanför centrum, cirka 15 meter bort. Det finns också parkeringsplats reserverad för personer med rörelsenedsättning.

MED TUNNELBANA

Tunnelbana finns, cirka 15 meter från centrum. Ta vänster vid uppgången. Trappa och hiss till biblioteket finns i centrum, mitt emot Lidl.

MED BUSS

Busshållplatser finns precis utanför tunnelbanan och centrumets entré.

Kontakta Fittja bibliotek

Adress: Fittjavägen 3-9 14551 Norsborg