Författarbesök: Andreas Cervenka och Girig-Sverige

Kommande tillfällen

1. 2022-09-06 19:00 till 20:00.
    06 september tisdag
    Datum 19:00 – 20:00
Visa alla
Kostnad: Eventet är gratis men biljett krävs.

Möt journalisten Andreas Cervenka, högaktuell med boken Girig-Sverige - Så blev folkhemmet ett paradis för de superrika. Om Sveriges osannolika resa från högskatteland till miljardärsparadis.

Om författaren

Andreas Cervenkas är författare och journalist. Han har tidigare skrivit de två kritikerrosade böckerna Vad är pengar? och Vad gör en bank? Cervenka arbetar på Aftonbladet (innan dess skrev han för Dagens Industri) och har tilldelats Stora Journalist-priset två gånger. Hans nya bok är den mest reserverade av facklitteraturen i Botkyrka.

Om boken

Girig-Sverige

Så blev folkhemmet ett paradis för de superrika (2022)

Sverige var länge känt som ett av världens mest jämlika länder. Men de senaste decennierna har något skett. Klyftan mellan de superförmögna och resten av befolkningen har ökat snabbt. Andelen av ekonomin som ägs av den rikaste promillen är högre än i USA, och Sverige har fler dollarmiljardärer än Japan och Brasilien. Sverige är ett land där skatten på arbete tillhör jordens högsta, men där tillgångar beskattas betydligt lägre än i många andra länder. Det är ett land där det 2021 råder bostadsfeber, börsfeber och kryptofeber. Samtidigt. Där jakten på snabba pengar blivit en ny folkrörelse. 1996 fanns det 28 miljardärer i Sverige. Idag är de 542. Tillsammans har de blivit 30 gånger rikare på 25 år. Samtidigt är andelen svenska hushåll med låg ekonomisk standard den högsta någonsin.

Biljetter

Eventet är gratis men biljett krävs. Antalet platser är begränsat. Hämta din biljett på Tullinge bibliotek eller mejla tal.lewinsky@botkyrka.se

1. Girig-Sverige

Undertitel: så blev folkhemmet ett paradis för de superrika
    Publiceringsår: 2022
    Klassifikation: Ekonomiska förhållanden
  2. Vad gör en bank?

Publiceringsår: 2017
    Klassifikation: Penning- och bankväsen
  3. Vad är pengar?

Undertitel: [allt du velat veta om världsekonomin men inte vågat fråga om]
    Publiceringsår: 2012
    Klassifikation: Penning- och bankväsen
    Finns som: Bok

1. 2022-09-06 19:00 till 20:00.
    06 september tisdag
    Datum 19:00 – 20:00