Bokprat och workshop med Sara Olausson på Tumba bibliotek

2020-10-28 till 2020-10-28.
Plats Tumba bibliotek
Målgrupp:

Samtalet livesänds också på Facebook Biblioteken i Botkyrka.

”Mamma! Pappa! Jag drömmer om er varje natt. Jag ropar men ni hör mig inte. När ni kommer hem ska jag binda fast er vid spisen där det är varmt och finns mat. Jag ska knyta fast er med snören av guld, ni ska alltid vara där. Kom hem nu! Det är inte roligt längre. Jag avskyr svenska jordgubbar.”

Jordgubbsbarn kallas de barn som blir lämnade hemma (i Rumänien) när föräldrarna åker utomlands för att tjäna pengar. Så här säger Sara Olausson om sin bok: ”I oktober 2013 lärde jag känna Felicia Iosif som satt och tiggde i närheten av där jag bor. Tillsammans gjorde vi boken Det kunde varit jag. Jordgubbsbarnen är en sorts fortsättning på den. Böckerna hör inte ihop men den är nästa steg i mitt arbete att göra det jag kan för att skapa större förståelse för människor i Felicias situation.

2019 nominerades Sara Olausson till Augustpriset för Jordgubbsbarnen.

Begränsa antal platser. Föranmäl till jessica.jonson@botkyrka.se eller boka din plats på Tumba bibliotek.