Alby bibliotek

Alby bibliotek ligger nära Alby centrum. Alby bibliotek står för ung kultur, kreativitet och språkutveckling för alla åldrar.

Vi lyfter gärna berättelser genom film och ungas egna filmskapande i olika projekt.

Det finns trådlöst nätverk och datorer med internet.

På Alby bibliotek pratar personalen bosniska, engelska, franska, spanska, svenska, tamil och turkiska.

Vi har språkcaféer för unga och vuxna, sagostunder och läxhjälp. Ibland har vi författarbesök, skrivtävlingar. utställningar och filmvisningar.

Har du idéer och förslag? Vill du samarbeta? Berätta gärna det för oss!

Välkommen till Alby bibliotek!

Tillgänglighetsguide

Hitta till biblioteket

MED BIL

Parkering finns cirka 100 meter från entrén till Alby bibliotek. Det finns parkering reserverad för personer med rörelsenedsättning.

MED TUNNELBANA/BUSS

Tunnelbana, röd linje 13. Hållplats Alby. Gå till höger efter tunnelbanespärrarna och sedan genom Alby Centrum. Sväng vänster. Cirka 5 minuter från t-banan.

Närmaste busshållplats är ”Alby Centrum” som ligger cirka 150 meter från entrén till Alby bibliotek.

I biblioteket

Biblioteket ligger i markplan.
Dörröppnare finns.

Lokalerna är tillgängliga för rullstolsburna och permobiler. Det finns inga trappor eller trappsteg i biblioteket.
Personalens diskar är inte höj- och sänkbara, men låneautomaten är höj- och sänkbar.
Datorer finns i ståhöjd och sitthöjd.
Det finns ett tyst rum. Rummet är inte alltid tillgängligt under bibliotekets öppettider.

Toaletter

Det finns en toalett. Toaletten är handikappanpassad. Skötbord finns. Det kostar inget att använda toaletten. Nyckel till toaletten hämtas hos personalen.

Syn- och hörhjälpmedel

Förstoringsglas finns inte.
Ledarhundar välkomna.
Ledstråk finns inte.
Hörselslinga finns inte.
Högtalaranläggning finns inte, förutom vid vissa arrangemang.

Datorer

Det finns fyra datorer som kan bokas i en timme och två drop-in-datorer (15 minuter). För barn finns en dator med enkla spel och en ipad. Trådlöst nätverk finns.

Kopiering och utskrifter

Du kan kopiera A4 och A3 i svartvitt. Du kan skriva ut i svartvitt. Kopior och utskrifter kostar 2 kronor per papper.
Scanner finns inte.

7. apr 02
    söndag
    1. Stängt

1. Språkcafé för ungdomar på Alby bibliotek!

Tisdag 28 Mars 16:00 - 17:00
    Alby bibliotek Alby bibliotek

Välkommen till vårt språkcafé på tisdagar från den 17 januari till den 30 maj klockan 16:00-17:00 (OBS! med undantag för lov/helgdagar)

2. Följ med till böckernas värld!

Onsdag 29 Mars 09:30 - 10:30
    Alby bibliotek Alby bibliotek

Kom på sagostund under våren. Varje onsdag och torsdag är det högläsning på Alby bibliotek.

3. Följ med till böckernas värld!

Torsdag 30 Mars 09:30 - 10:30

4. Språkcafé för kvinnor

Torsdag 30 Mars 15:30 - 16:30
    Alby bibliotek Alby bibliotek

Vill du träna svenska över en fika? Kom på språkcafé på lätt svenska!