Fittja bibliotek

Välkommen till Fittja bibliotek!

Vi har öppet måndag, tisdag, onsdag och torsdag.

Här kan du låna böcker, använda dator, skriva ut och kopiera.

På Fittja bibliotek talar personalen svenska, engelska, franska, somaliska och kurdiska (sorani).

Vi har bland annat skönlitteratur, studentlitteratur, språkkurser och böcker på flera språk. Vi har även flera dagstidningar och magasin.

Hitta till biblioteket

MED BIL

Entrén till bibliotek ligger en trappa upp i Fittja centrum. Hiss finns, men utan knappar med punktskrift. Parkering strax utanför centrum, cirka 15 meter bort. Det finns också parkeringsplats reserverad för personer med rörelsenedsättning.

MED TUNNELBANA

Tunnelbana finns, cirka 15 meter från centrum. Ta vänster vid uppgången. Trappa och hiss till biblioteket finns i centrum, mitt emot Lidl.

MED BUSS

Busshållplatser finns precis utanför tunnelbanan och centrumets entré.

Tillgänglighet

Lokalerna är begränsat tillgängliga för rullstols- och permobilanvändare. Katalogsökningsdator finns endast i ståhöjd.

Ledarhundar är välkomna.
Förstoringsglas finns.
Ledstråk finns inte.
Hörselslinga finns inte.
Högtalaranläggning finns inte.

Datorer

Vi har tre datorer som kan bokas två timmar per person/dag, det finns även en 15 minuters-dator. Två läxdatorer finns för dig under 18. Trådlöst nätverk finns.

Kopiering och utskrifter

Vi har kopiator där du kan kopiera svartvitt i A4 och A3. Du kan skriva ut i svartvitt. Kopior och utskrifter kostar 2 kronor per papper.

Grupprum

Det finns ett grupprum, men gruppgrummet kan inte bokas.

Bokinkast

Finns inte.

Toaletter

På biblioteket finns en toalett som är gratis att använda. Toaletten är tillgänglig för rullstol och permobil.

Kontakta Fittja bibliotek

Adress:
Fittjavägen 3-9 14551 Norsborg
Telefon:

1. maj 22
    måndag
  2. maj 23
    tisdag
  3. maj 24
    onsdag
  4. maj 25
    torsdag
  5. maj 26
    fredag
  6. maj 27
    lördag
  7. maj 28
    söndag

Nytt

1. Biblioteket i Fittja stänger under några veckor

Fittja bibliotek ska vara en trygg plats för alla. Med den uppgiften behöver alla Fittjas aktörer hjälpas åt. För att kunna fokusera på det arbetet stänger nu biblioteket i Fittja under några veckor.

1. Sommarsagor i Fittja

Måndag 12 Juni 10:00 - 15:00
    Fittja bibliotek

Förskolor i Fittja är välkomna att boka in sommar-sagostunder, vi besöker er på förskolan och läser böcker ute i solen tillsammans med barnen.

2. Sommarsagor i Fittja

Onsdag 14 Juni 10:00 - 15:00