Boktips från Tullinge biblioteks sommarjobbare

Gillar du också fantasy? Här kan du läsa våra sommarjobbares bästa boktips i Fantasy-genren. Böckerna finns att låna på Botkyrkas bibliotek.

Röd drottning

av Victoria Aveyard

Röd drottning är en fantasy/science fiction bok som handlar om Mare Barrows, en flicka i tonåren som växer upp i ett samhälle där personers status är beroende på deras blod. Mare Barrows tillhör dom röda. Dom röda är lågklass i samhället där deras jobb och uppgifter ligger centrerat runt att servera dom silvriga och dom blodsilvriga som är personer med omänskliga sällsynta förmågor. När Mare börjar jobba för det heliga Solpalatset märker hon och dom silvriga att hon också har övernaturliga förmågor och hon börjar anses som en hot för maktspelen som har hållit på i evigheter.

Jag rekommenderar denna bok för folk som gillar övernaturliga fantasyböcker. Jag tycker att karaktärerna är bra gjorda och författaren kan hålla boken spännande samt inte alls avslöja mycket. Detta är den första i en trilogi som är perfekt för mig för att jag oftast gillar när det finns mer som bygger på storyn.

 

Rött Uppror

av Pierce Brown

Rött uppror handlar om gruvarbetaren Darrow som levt hela sitt liv på Mars som en röd i ett hierarkiskt samhälle baserat på färger där rött är längst ned i botten, vilket innebär att dem endast duger till slaveri, och guld är på toppen, ledare. De röda på Mars lever under lögnen av att dem ska terraformera planet så att resten av mänskligheten ska kunna leva där. Rött uppror är science fiction och utspelar sig i framtiden samt påminner lite om Hunger Games och liknande. Boken är del ett i en trilogi.

Författaren har skrivit boken väl. Dock är originalet på engelska så vissa delar i den svenska versionen kan låta konstiga men jag rekommenderar boken för alla som gillar science fiction och dem som aldrig riktigt kommit in i genren.

Boktips

 1. Röd drottning

  Av: Aveyard, Victoria
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2015
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska
  Finns som: Bok
 2. Rött uppror

  Av: Brown, Pierce
  Språk:
  Svenska
  Publiceringsår: 2015
  Klassifikation: Skönlitteratur översatt från engelska
  Finns som: Bok

Målgrupp:

Taggar:

Skrivet av: Lisa Karlsson den 20 juli 2017