Prideveckan 2022

Biblioteken i Botkyrka firar Stockholm Pride-veckan 1 till 7 augusti! Kom och låna, läs och delta i pridefirandet - vi har alla boktips du behöver! Här har vi samlat våra feriepraktikanter Isha, Dima, Nim och Katrins bästa boktips med tema hbtq+.

ūüĆą Feriepraktikanternas b√§sta boktips med tema hbtq+

Whisper Me A Love Song

En gullig och vacker bokserie som uppmanar läsaren att vara ärlig mot sig själv om ens känslor oavsett kön. En liten misskommunikation leder till en blommande romans där vi läsare tas med på ett roligt och kärleksfullt äventyr.

/Isha

 1. Whisper me a love song

  By: Takeshima, Eku
  Language:
  English
  Published: 2020
  Classification: Heexj.05
  Available as: Book

Hitorijime my hero

Masahiro Setagawas liv ändras när han träffar läraren Kosuke Oshiba. En berättelse som en gång handlade om att hitta sig själv blir till en väldigt vacker kärlekshistoria.

/Dima

Heartstopper

En realistisk bokserie med bra representation om hur queera människor hittar och validerar sig själva inom sin gemenskap, och hur lätt men ändå svårt det är för dem att komma ut i dagens samhälle med tanke på hur andra skulle behandla dem och vad det betyder för dem långsiktigt. Böckerna visar också hur svårt det kan vara att vara queer i fel miljö, exempelvis om man bor med en homofob eller är tvungen att spendera väldigt mycket tid där man inte känner sig bekväm med att vara sig själv.

/Nim

 1. Heartstopper

  By: Oseman, Alice
  Language:
  Swedish
  Published: 2022
  Classification: Hci
  Available as: Book

The song of Achilles

En otroligt vacker kärlekshistoria i en tid av krig. Boken är en återberättelse av en grekisk myt om krigaren Achilles och hans kära Patroclus.

/Katrin

 1. The song of Achilles

  By: Miller, Madeline
  Language:
  English
  Published: 2012
  Classification: He.01
  Available as: Book

Red Queen 

Handlar om ett samhälle som är uppdelat, där de med silverblod är rika och de med rött blod lever i fattigdom. Boken följer Mare Barrow och visar hur hon försöker ändra på samhället.

/Katrin

 1. Red queen

  By: Aveyard, Victoria
  Language:
  English
  Classification: He.01
  Available as: Book

The Cruel Prince

Boken handlar om en mänsklig kvinna i en värld där människor inte finns. The Cruel Prince följer Jude och hur hon överlever världen och klättrar upp i samhället. Jude är en väldigt självständig kvinna som vägrar ge upp.

/Katrin

 1. The cruel prince

  By: Black, Holly
  Language:
  English
  Published: 2018
  Classification: He.01
  Available as: Book

The Seven husbands of Evelyn Hugo

Boken handlar om Evelyns liv på 1900-talet. Läsaren får veta mer om hennes framgång och hennes förbjudna kärlek.

/Katrin

Cemetery Boys

Cemetery boys handlar om Yadriel som har tillkallat spöket Julian av misstag. Yadriels familj har problem med att acceptera hans könsidentitet och Yadriel är övertygad om att ändra deras åsikt. Först vill Yadriel föra bort spöket, men ju längre tid Julian och Yadriel spenderar med varandra desto närmare kommer de.

/Katrin

 1. Cemetery boys

  By: Thomas, Aiden
  Language:
  English
  Published: 2020
  Classification: He.01
  Available as: Book

Två män som kysser varandra ömsint
Love is love ❤

 1. HBTQ-romaner

  Written by: Sebastian Lönnlöv

  Ett antal riktigt bra böcker för vuxna, som alla handlar om samkönad kärlek, kärlek som struntar i kön eller att vara könsöverskridande.

Audience:

Tags:

Written by: Jessica Andersson Jonson Monday, July 25, 2022