Sommarboken

Delta i Sommarboken eller Sommarboken Ung! Läs fyra böcker och få en egen bok.

Hämta en sommarboksfolder på biblioteket eller fritidsgården! Eller fyll i dina fyra böcker digitalt!

Foldern kan du hämta på alla bibliotek mellan 14 juni och 16 augusti.

Såhär gör du

• Låna och läs (eller lyssna på) fyra böcker.
  • Fyll i sommarboksfoldern, när du är klar med böckerna.
  • Lämna in foldern på något av biblioteken i Botkyrka senast 31 augusti.
  • Eller, fyll i de fyra böckerna digitalt på den här sidan och hämta en egen bok när biblioteket kontaktar dig.

Sommarboken är till för barn i alla åldrar. Du kan välja mellan foldern Sommarboken, för dig som är lite yngre, och Sommarboken Ung, för dig som är 11-12 år och uppåt.

Sommarlov

1. Sommarlov

Välkommen till skolloven hos Bibliotek Botkyrka!

Låna böcker i mobilen

Sommarläsning

1. Feelgood - sommarläsning!

Skrivet av: Anna-Stina Takala

Vill du ha något med en varm och skön känsla att läsa i sommar? Här har vi en lista med böcker som passar bra på stranden, eller i skuggan under ett träd. Eller i soffan när regnet öser ner utanför.

2. Sommaren med boken

Skrivet av: Anna-Stina Takala

Här är en lista med kapitelböcker för barn från fyra år som utspelar sig på sommaren - perfekta både för strandläsning eller för att mysa med på soffan under regniga dagar.

Digital sommarboksfolder - fyll i och skicka in direkt!

Hur många solar får boken av dig?
Uppgifter om barnets/ungdomens namn, ålder och telefonnummer lämnas för att biblioteket ska kunna kontakta barnet/ungdomen. Vårdnadshavare behöver kryssa i för att godkänna detta. Läs Kultur- och fritidsnämndens personuppgiftspolicy.

Sommarboken ungdom. Låna och läs eller lyssna på fyra böcker och få en egen bok. En flicka sitter i en soffa och läser. Hon har svart lockigt hår och svart hatt.
    Foldern för ungdomar ser ut såhär. Hämta på biblioteket!

Sommarboken. Låna och läs eller lyssna på fyra böcker och få en egen bok! Bilder på barn mot en grön bakgrund.
    Foldern för dig upp till 12 år ser ut såhär. Hämta på biblioteket!