Skollov

Det här händer på biblioteken under sommarlovet!

Sommarboken

Låna och läs fyra böcker under sommarlovet och vinn en egen bok! Du skriver vilka böcker du har läst och vad du tyckte om dem i ett speciellt sommarbokshäfte som du hämtar på biblioteken i Botkyrka. Läs mer om sommarboken!

Ålder: För dig som går i grundskolan.

Datum: 11 juni-17 augusti

Plats: Alby, Fittja, Hallunda, Tullinge, Tumba och Vårsta bibliotek

Kostnad: Gratis

Anmälan: Ingen, det är drop in. Sista inlämningsdag är den 31 augusti.

Fotbolls-VM på bibblan

Kom och spela FIFA 18 på Playstation 4 i bibliotekens fotbollsrum i Tumba och Tullinge bibliotek under fotbolls-VM. Satsa på drop-in, eller ring och boka rummet for dig själv eller tillsammans med en vän. Rummet har även fotbollsböcker, posters, du kan gissa på VM:s vinnare och vinna en VM-boll.

Ålder: 7-15 år

Datum: 14 juni-16 juli

Plats: Tullinge bibliotek och Tumba bibliotek

Kontakt: Hanne Kristin Wolden, 0701 08 19 82, hanne.kristin.wolden@botkyrka.se

Sommarbokklubb

Var med i årets sommarklubb i Alby och Fittja och kom ut i naturen och in i bokskogen! Vi promenerar tillsammans över stock och sten och kommer att ha högläsning, samtal, fika, pyssel och klur.

Ålder: 6-12 år

Datum: 19 juni, 26 juni, 3 juli och 10 juli

Tid: 10:00-11:00

Plats: Samling vid Alby och Fittja bibliotek

Kostnad: Det är gratis men ingen mat ingår. Det går bra att ta med vuxen.

Anmälan: Anmälan till och vidare information Anders (Alby bibliotek), 0722 18 67 60 eller anders.sveen@botkyrka.se och Lisa (Fittja bibliotek), 0767 63 88 13 eller lisa.karlsson@ botkyrka.se.

Sommarlov med biblioteket

Biblioteket i Hallunda genomför under tre träffar i början av sommaren aktiviteter som unga själva lämnat som önskemål till biblioteket i förslagslåda. Första träffen är en utflykt i skogen med biblioteket. Andra träffen kan du dansa med biblioteket. Tredje träffen är ett disco i biblioteket.

Ålder: 10-13 år

Datum: 19 juni, 26 juni och 3 juli

Tid: 13:00-15:00

Plats: Hallunda bibliotek, Borgvägen 1

Kostnad: Gratis

Anmälan: Anmälan krävs, max 12 st deltagare. Anmälan till nanny.nilsson@botkyrka.se

Kom och pyssla med oss på Tullinge bibliotek!

Under sommarlovet dukar vi upp ett bord med kritor, saxar, målarfärger, pins, och diverse pyssel varje tisdag och jobbar med olika tema varje gång. Du kan färglägga schabloner, lära dig att göra egna scratch eller laminera bilder.

Ålder: 2-18 år

Tid: 13:30-14:30.

Datum: Varje tisdag 19 juni-14 augusti

Plats: Tullinge bibliotek

Kostnad: Gratis

Anmälan: Ingen anmälan krävs, det är drop in som gäller.

Kontaktperson: Inka Szewczyk, 0732 02 52 56, inka.grazyna.szewczyk@botkyrka.se

Mötesplats - sommar i biblioteket

Här kan du läsa, skriva, fika, pyssla, lyssna till högläsning, samtala, titta på Youtube-klipp, diskutera bloggar med våra barn och ungdomsbibliotekarier.

Ålder: 7-15 år

Datum: 20, 27 juni och 4 juli

Plats: Hallunda bibliotek, Borgvägen 1

Kostnad: Gratis

Anmälan: Ingen anmälan, det är drop in

Arrangör: Hallunda bibliotek, Nanny Nilsson, 08-530 625 90, nanny.nilsson@botkyrka.se

Sagostunder i naturen på sommaren

Under sommaren beger sig våra bibliotekarier från Tullinge bibliotek ut i naturen och läser eller berättar om sina favoritböcker. Om vädret tillåter samlas vi alltid kl. 14.30 på torsdagar på olika mötesplatser.

Ålder: 6-15 år

Datum: 5 juli, 12 juli, 19 juli, 26 juli,  2 augusti, 9 augusti, 16 augusti

Tid: 14:30-15:00

Stranden på Lida: 5 juli, 26 juli, 16 augusti
Under eken utanför biblioteket i Tullinge centrum:
12 juli, 2 augusti
På Stendals strand vid Tullingesjön: 19 juli, 9 augusti

Sällskapsspel på Tumba bibliotek

I sommar gör vi om vårt sagorum Gläntan på Tumba bibliotek till ett sällskapsspelrum. Vi kommer att ha allt från schack, couronne, twister, Cluedo, fia med knuff, Othello till Just Dance på Nintendo switch. Vi kommer att ha workshops och tävlingar.

Ålder: 8-15 år

Datum: 14 juni-16 augusti

Tid: 10:00-12:00

Plats: Tumba Bibliotek

Kostnad: Gratis

Anmälan: Drop-in eller boka, på torsdagar, kl. 10-12 eller enligt överenskommelse. För 2-15 personer.

Arrangör: Tumba bibliotek, Sara Jonasson-Wiklund, 0767 85 77 80, sara.wiklund@botkyrka.se

Fler aktiviteter finns på Botkyrka.se!

sommarlov tjej

sagor