Ny i Sverige

Är du ny i Sverige eller känner du någon som är det? Här hittar du aktiviteter och samhällsinformation för nya i Sverige.

1. SFI på Fittja bibliotek

When: Monday 23 September 10:00 - 12:00
    Location: Fittja Library

Vill du lära dig svenska? En SFI-lärare finns här för dig som är vuxen nybörjare i svenska.

2. Träna svenska i Tullinge

When: Monday 23 September 17:30 - 18:45
    Location: Tullinge Library

Välkommen till vårt språkkafé på måndagar!

3. Stickkafé på Tumba bibliotek

When: Wednesday 25 September 15:00 - 17:00
    Location: Tumba Library

Tycker du om att sticka, virka, sy eller brodera? Då är du varmt välkommen till vårt stickkafé!

Show more...

Information för Nya i Sverige

För alla i Botkyrka

Litteratur på flera språk

Bibliotek Botkyrka har böcker, filmer och musik på många språk. Låna gärna!

Ny i Sverige

Information från Botkyrka kommun.

1. Träna svenska

Vill du träna svenska? Eller känner du någon som vill? På biblioteket finns det lättlästa böcker och nyheter. Vi har också bokcirklar och språkcafé på lätt svenska.

För alla i Sverige

Information om Sverige

Webbplatsen Information om Sverige vänder sig till dig som är ny i Sverige.

Här hittar du information om det svenska samhället och om vilka myndigheter du kommer i kontakt med under din första tid i Sverige.

Du får svar på frågor om hur det fungerar i Sverige med bostad, sjukvård och utbildning och om dina rättigheter.

Alkompis

Sverige på arabiska.

Information om svenska skolan

Här hittar du information till nyanlända elever, föräldrar eller vårdnadshavare om hur skolan fungerar i Sverige. Det är kortfattade texter och filmer på flera språk.

Från Internationella biblioteket.

Om Sverige

Här kan du ladda ned boken Om Sverige på flera språk.
Om Sverige är en bok om samhällsorientering för nyanlända.
Boken laddas ner som pdf och du behöver Acrobat Reader för att kunna läsa dem.

Nyheter på lätt svenska

Klartext är nyhetsprogrammet som berättar nyheter på ett enklare sätt.

Du kan höra Klartext varje vardag i Sveriges Radio.

8 sidor och Sesam är två tidningar på lättläst svenska.
Tidningarna innehåller nyheter.

Swedish for All - svenska för alla

Svenska: Denna webbplats är till för dig som är nyanländ eller asylsökande i Sverige och som på egen hand vill lära dig svenska i väntan på att få börja utbildningen sfi – svenska för invandrare. Den är också till för dig som redan påbörjat utbildningen sfi. Välkommen!

English: This site is for helping newly arrived people in Sweden to begin learning Swedish before starting SFI – Swedish for Immigrants and for those who have already begun studying SFI. Welcome to learn Swedish! We will start from the very beginning. Everything on this website is for free.

Hälsa och sex

Youmo

Ungdomsmottagningen på nätet. Youmo är en webbplats på flera språk. Här kan du läsa och se filmer om sex, hälsa och relationer och mycket mer.

Newcomers Youth

Newcomers Youth is a project within RFSL Ungdom, which is aimed at young newcomer LGBTQ people and young LGBTQ people who are going to or have applied for asylum between the ages of 15 and 25 (young newcomers).