Lediga jobb: Vi söker nätverkande ungdomsbibliotekarier till Bibliotek Botkyrka

Brinner du för för barns och ungas delaktighet och att ta tillvara barns och ungas perspektiv?

Arbetsuppgifter

Nu söker vi ytterligare ungdomsbibliotekarier till Bibliotek Botkyrka. Totalt söker vi 1,7 tjänster. Tillsammans jobbar ni med målgruppen unga 13 till 25 år, med att stimulera till läslust och ökad läsförståelse.

Ni planerar och genomför aktiviteter och bidrar till utvecklingen av hela Bibliotek Botkyrkas verksamhet mot den unga målgruppen.

Det gör ni med uppsökande verksamhet, som bokprat på skolor, fritids och andra mötesplatser, men också i biblioteksrummet. För att lyckas med uppdraget arbetar ni nätverkande och utåtriktat i närområdet, hela tiden i tätt samarbete med kollegorna.

Tjänstgöring kvällar och helger enligt schema. Du arbetar på ett eller flera bibliotek i Alby, Fittja, Hallunda biblioteksenhet.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning, inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annat som gagnar vår biblioteksverksamhet.

Du har stort intresse för och kunskap om barns och ungas läslust och eget skapande, och arbetar för barns och ungas delaktighet och med att ta tillvara barns och ungas perspektiv. Du delar vår bibliotekssyn och idén om ett vidgat textbegrepp.

Du har erfarenhet av att arbeta på bibliotek och känner engagemang för att verka i en interkulturell miljö.

Du är öppen, ansvarstagande och noggrann, modig och energisk och beredd att söka och prova nya arbetsformer. Du har medborgarens fokus och låter det vara vägledande i ditt arbete.

Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra, och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. Du har med fördel erfarenhet av aktivt nätverksarbete. 

Språkkunskaper utöver svenska och engelska är önskvärt.


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 2019-09-01 – 2020-06-30 med möjlighet till förlängning. Omfattning: 50-100%, bestäms utifrån dina önskemål och förutsätter beviljade resurser. Totalt 1,7 tjänster. Tillträde: 2019-09-01

Anställningen sker under förutsättning att vi får sökta medel. Ansök senast: 2019-05-26.

Läs mer och ansök här.

Läs mer

  1. Om oss

    I Botkyrka kommun finns sex bibliotek. Biblioteken ligger i Alby, Fittja, Hallunda, Tullinge, Tumba och Vårsta.

  2. För dig som är ung i Botkyrka

    Vad kan du som är ung göra på bibblan? Mycket händer på biblioteken, varje dag. Du kan komma till oss och plugga, använda datorer, delta i läxhjälp eller bara ta det lugnt.

Tags:

Tuesday, May 14, 2019