Lediga jobb: Vi söker en utåtriktad bibliotekarie med fokus på mångspråk

Har du erfarenhet av uppsökande arbete, projektledning, eller nätverksarbete? Känner du engagemang för att verka i en interkulturell miljö?

Arbetsuppgifter

Nu söker vi dig som vill vara med och driva biblioteksutveckling inom området mångspråk.

Du kommer att arbeta nära den bibliotekarie som har mångspråksansvar i vår organisation. Du har tjänstgöring i biblioteket enligt schema.

Arbetsuppgifterna innebär aktiviteter internt för vår personal och utåtriktat till våra invånare. Uppdraget handlar om att, i samarbete med dina kollegor, sprida nya arbetssätt inom organisationen och att skapa kontakt med prioriterade målgrupper i kommunen.

Du tillhör Alby, Fittja, Hallunda biblioteksenhet med totalt 19 medarbetare. Hallunda bibliotek är din huvudsakliga arbetsplats, men du kommer att arbeta med insatser på alla våra sex bibliotek.

 

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning, inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annat som gagnar vår biblioteksverksamhet, det kan t.ex. vara sociologi eller pedagogik.

Vi ser gärna att du har språkkunskaper utöver svenska och engelska, samt har erfarenhet av att arbeta med medier på olika språk.

Om du har erfarenhet av uppsökande arbete, projektledning, nätverksarbete, eller liknande, ser vi det som en fördel.  

Du har erfarenhet av och känner engagemang för att verka i en interkulturell miljö. Du är öppen, ansvarstagande, modig och energisk och beredd att söka och prova nya arbetsformer. Du har medborgarens fokus och låter det vara vägledande i ditt arbete.

Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra, och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. 


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 2019-09-01 – 2020-06-30 med möjlighet till förlängning. Omfattning: 100%, bestäms utifrån dina önskemål och förutsätter beviljade resurser. Tillträde: 2019-09-01.

Anställningen sker under förutsättning att vi får sökta medel.

Ansök senast: 2019-05-26

Läs mer och ansök här.

Läs mer

  1. Om oss

    Content page

    I Botkyrka kommun finns sex bibliotek. Biblioteken ligger i Alby, Fittja, Hallunda, Tullinge, Tumba och Vårsta.

Tags:

Tuesday, May 14, 2019