Lediga jobb: Vi söker en biblioteksassistent som brinner för läsfrämjande

Är du serviceinriktad och har en vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar? Vi behöver dig på Tumba bibliotek.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en biblioteksassistent på 50%, för att stärka Tumba bibliotek.

I ditt arbete som biblioteksassistent bemannar du informationsdisken, handleder besökare vid våra datorer samt utför det dagliga arbetet med bokhantering som transporter och bokuppsättning.

I arbetet vid informationsdisken ingår att söka information och stimulera till läslust och ökad läsförståelse. Därför ser vi att du har ett intresse och erfarenhet av läsning, litteratur och brinner för att förmedla den kunskapen. Digital kompetens är också central för tjänsten.


Kvalifikationer

Du har utbildning eller erfarenheter som gagnar vår biblioteksverksamhet. Gärna tidigare erfarenhet från biblioteksarbete eller annan verksamhet där läsfrämjande och service är i fokus.

Du är serviceinriktad och har en vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

Du delar vår bibliotekssyn och idén om ett vidgat textbegrepp. Du har erfarenhet av och känner engagemang för att verka i en interkulturell miljö. Du är öppen, ansvarstagande, modig och energisk och beredd att söka och prova nya arbetsformer. Du har medborgarens fokus och låter det vara vägledande i ditt arbete.

Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra, och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. Du har gärna lokalkännedom om Botkyrka.

Språkkunskaper utöver svenska och engelska är önskvärt. Erfarenhet krävs.


Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning med tillträde tidigast 2019-09-01 t.o.m. 2020-06-30 med möjlighet till förlängning. Omfattning: 50%. Anställningen sker under förutsättning att vi får sökta medel.

Ansök senast: 2019-05-26

Läs mer och ansök här. 

Läs mer

  1. Jobba hos oss

    Content page

    Botkyrka - en långt ifrån lagom arbetsplats.

Tags:

Tuesday, May 14, 2019