Lediga jobb: Vi söker en bibliotekarie som ska arbeta med mångspråk

Den statliga satsningen Stärkta bibliotek, som vi sökt medel för, möjliggör för oss att fördjupa vårt uppsökande arbete gentemot bibliotekets prioriterade målgrupper.

Arbetsuppgifter

Du är med och driver biblioteksutveckling inom området mångspråk. Du kommer att arbeta nära den bibliotekarie som har mångspråksansvar i vår organisation.

Arbetsuppgifterna innebär aktiviteter internt för vår personal och utåtriktat till våra invånare. Uppdraget handlar om att, i samarbete med dina kollegor, sprida nya arbetssätt inom organisationen och att skapa kontakt med prioriterade målgrupper i kommunen.

Du har tjänstgöring i biblioteket enligt schema. Du tillhör Alby, Fittja, Hallunda biblioteksenhet med totalt 22 medarbetare. Du kommer att arbeta på alla bibliotek i Botkyrka.

Kvalifikationer

Du har akademisk utbildning, inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annat som gagnar vår biblioteksverksamhet, det kan t.ex. vara sociologi eller pedagogik.

Vi ser gärna att du har språkkunskaper utöver svenska och engelska, samt har erfarenhet av att arbeta med medier på olika språk. Om du har erfarenhet av uppsökande arbete, projektledning, nätverksarbete, eller liknande, ser vi det som en fördel.

Du har erfarenhet av och känner engagemang för att verka i en interkulturell miljö. Du är öppen, ansvarstagande, modig och energisk och beredd att söka och prova nya arbetsformer.

Du har medborgarens fokus och låter det vara vägledande i ditt arbete. Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra, och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö.

Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du tycker om, och är bra på att arbeta med andra människor. Då förmåga att skapa relationer är oerhört viktigt i denna roll vill vi att det är en av dina styrkor. Folkbiblioteksverksamhet kräver idag stora mått av flexibilitet av medarbetare, så du måste omfamna förändringar och snabba puckar.

Ansök senast: 2020-06-03

Tillträde 2020-09-01, anställningen sker under förutsättning att vi får sökta medel. Tidsbegränsad till:   2021-06-30.

Omfattning: 100%, bestäms utifrån dina önskemål och beviljade resurser.

Läs mer och ansök!

Läs mer

  1. Om oss

    I Botkyrka kommun finns sex bibliotek. Biblioteken ligger i Alby, Fittja, Hallunda, Tullinge, Tumba och Vårsta. Här hittar du våra styrdokument.

  2. Kontakt & öppettider

    Här hittar du öppettider och kontaktuppgifter till våra sex bibliotek. Välkommen!

Hallunda bibliotek med vinröda bokhyllor. Det nya klartextsystemet med symboler i turkos, grönt, mörkgrönt och rött. Hyllor.

Tags:

Wednesday, May 20, 2020