Lediga jobb: Vi söker en barnbibliotekarie med inriktning mellanåldern till Hallunda bibliotek

Har du stort intresse för och kunskap om barns och ungas läslust och eget skapande? Är barns och ungas delaktighet viktigt för dig?

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en barnbibliotekarie med fokus på mellanåldern. Du planerar och genomför aktiviteter, såsom bokprat inom Botkyrkas kulturella allemansrätt, och bidrar till utvecklingen av hela Bibliotek Botkyrkas barnverksamhet.

För att lyckas i uppdraget som barnbibliotekarie krävs det att du arbetar nätverkande och utåtriktat i närområdet.

I tjänsten ingår medieurval och -inköp för målgruppen, samt planering av program och lovaktiviteter tillsammans med kollegorna. Du ingår i Bibliotek Botkyrkas expertgrupp för barnbibliotekarier.

Tjänsten ingår i Alby, Fittja och Hallunda biblioteksenhet med totalt 19 medarbetare. Hallunda bibliotek är din dagliga arbetsplats. Du tjänstgör kvällar och helger enligt schema.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning, inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annat som gagnar vår biblioteksverksamhet.

Du har stort intresse för och kunskap om barns och ungas läslust och eget skapande, och arbetar för barns och ungas delaktighet och med att ta tillvara barns och ungas perspektiv. Du delar vår bibliotekssyn och idén om ett vidgat textbegrepp.

Du har erfarenhet av att arbeta på bibliotek och känner engagemang för att verka i en interkulturell miljö. Du är öppen, ansvarstagande och noggrann, modig och energisk och beredd att söka och prova nya arbetsformer. Du har medborgarens fokus och låter det vara vägledande i ditt arbete.

Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra, och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö. Du har med fördel erfarenhet av aktivt nätverksarbete.

Språkkunskaper utöver svenska och engelska är önskvärt.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 2019-09-01 – 2020-06-30 med möjlighet till förlängning. Omfattning: 100%, bestäms utifrån dina önskemål och förutsätter beviljade resurser. Tillträde: 2019-09-01.

Anställningen sker under förutsättning att vi får sökta medel.

Ansök senast: 2019-05-26

Läs mer och ansök här. 

Läs mer

 1. Om oss

  Content page

  I Botkyrka kommun finns sex bibliotek. Biblioteken ligger i Alby, Fittja, Hallunda, Tullinge, Tumba och Vårsta.

 2. För pedagoger

  Content page

  Här hittar du som är pedagog i skola, förskola och SFI information om vad biblioteken erbjuder. Vi har bland annat sagostund, sexårsvisning, bokprat för årskurs 4, klassbesök och biblioteksvisningar för SFI.

 3. För barn

  Content page

  Här hittar du aktiviteter för barn. Välkommen!

 4. Lästips för barn

  Content page

  Läsning är viktigt, men inte minst kan det vara roligt och spännande.

Tags:

Tuesday, May 14, 2019