Vanliga frågor

MED BIL

Biblioteket ligger på Tumba torg, ovanför Tumba centrum. Cirka femtio meter från biblioteket finns en parkeringsplats samt ett parkeringsgarage. Parkering är gratis i 3 timmar.

 

MED PENDELTÅG

Kliv av pendeltåget vid Tumba station. Det tar ett par minuter att gå från perrongen till biblioteket. Välj den uppgång som ligger i riktning söderut. Ta vänster efter spärrarna och följ gången mot centrum. Vik höger efter Pressbyrån ut på Tumba torg. Korsa torget, runda hörnet och du är framme vid biblioteket. Du kan också komma in till oss via trappa från centrumgallerian. 

 

MED BUSS

Busstorget ligger precis utanför Tumba centrum. Åk rulltrapporna upp mot stationen och gå ut på torget genom utgången intill Pressbyrån, eller gå in i centrum och ta trappor upp till oss. 

 

Det finns ingen hiss i biblioteket som går ner till centrumgallerian, däremot ute på Tumba torg och i parkeringshuset intill.

 

 

 

Bibliotekets trådlösa nätverk heter:

Surfa fritt i Botkyrka

 

Vi har:

2 datorer som kan användas 2 timmar per person/dag, men endast 1 timme åt gången

2 snabbdatorer som kan användas 15 minuter

1 dator som är reserverad för barn

6 surfplattor som kan användas på biblioteket

 

Du loggar in på datorerna med ditt bibliotekskortsnummer eller ditt personnummer (10 siffror) och din 4-siffriga pinkod.

Du kan inte boka dator i förväg.

  • Logga in på Mina sidor här på webbplatsen (högst upp till höger).
  • När du är inloggad går du in på Mina sidor och trycker på rubriken Mina lån.
  • Markera det du vill låna om och tryck på knappen där det står Låna om markerade. Nytt datum visas för de böcker du fått låna om.

Om någon reserverat boken, om du redan har lånat om den två gånger eller du har avgifter att betala, så kan du inte kan låna om den.  

Du kan också ringa till biblioteket så hjälper personalen dig att låna om.

 

E-böcker återlämnas automatiskt när lånetiden gått ut. Du kan låna boken igen när lånetiden har gått ut. 

För att logga in på Mina sidor behöver du ha ett aktivt bibliotekskort hos Bibliotek Botkyrka.

Du loggar in med ditt personnummer (10-siffror) eller bibliotekskortsnummer samt din 4-siffriga pinkod. Bibliotekskortsnumret hittar du på ditt bibliotekskort och du skriver det utan mellanslag när du loggar in.

Du kan använda den digitala funktionen Har du glömt PIN-koden, som du hittar om du klickar på Logga in längst upp till höger på sidan. Har du ett BankID så kan du också logga in på Mina sidor med det och sedan ändra pinkoden under Mina uppgifter.

Du kan också få en ny kod på något av våra bibliotek. Glöm inte att ta med foto-legitimation!

Det finns en toalett. Toaletten är tillgänglighetsanpassad. Skötbord finns. Det kostar inget att använda toaletten. Nyckel till toaletten hämtas hos personalen.
 

MED BIL

Biblioteket ligger i centrala Vårsta på Ringvägen 2, bredvid Mötesplats Grödinge. Cirka trettio meter från biblioteket finns en parkeringsplats. Parkering är gratis i 1 timme med p-skiva (2 timmar på vissa platser framför höghuset).
 

MED BUSS

Busshållplatsen närmast biblioteket heter Vårsta centrum och ligger cirka trettio meter från biblioteket.

Bokinkast finns intill bibliotekets entré på Vårsta torg.

 

Böckerna blir inte återlämnade förrän personal finns på plats.

Om de är lånade på Vårsta bibliotek skapas ingen skuld under de dagar då det är meröppet.

Vi har kopiator där du kan kopiera svartvitt i A4 och A3.

Du kan också skriva ut svartvitt.

 

10 utskrifter i svartvit  A4 är gratis.

Från den 11:e kopian kostar det 2 kr per kopia/sida.

 

A3 i svartvitt kostar 3 kr/sida.

 

Du kan bara betala när personal finns på plats, så om du kopierar och skriver ut under meröppet får du komma ihåg summan och betala vid ett senare tillfälle.

Under vissa helger och under sommaren har biblioteken andra öppettider än vanligt.

Här kan du se när biblioteket håller stängt eller har begränsat öppet: Avvikande öppettider

 

Det finns en toalett. Toaletten är stor nog för att rymma en mindre rullstol men har inga räcken eller annan anpassning för att underlätta för rullstolsburna.

Med vår medborgarservice kan du få mycket av den service du får på ett medborgarkontor. Vi kan bland annat hjälpa dig med att ta fram information, fylla i blanketter och besvara frågor om kommunal service. Här kan du också lämna synpunkter och ta reda på vad som är aktuellt i ditt område.

Bibliotekets trådlösa nätverk heter: Surfa fritt i Botkyrka

 

Vi har 1 dator som kan användas 2 timmar per person/dag, men endast 1 timme åt gången.

Datorn kan inte bokas i förväg.

Lokalerna är tillgängliga för rullstolsburna och för permobil.

Entrén ut mot Vårsta torg har dörröppnanre.

Det finns ingen rulltrappa och ingen ramp. 

 

Det finns datorer i sitthöjd, men inte i ståhöjd.

Katalogsökningsdator finns endast i sitthöjd.

Är personal på plats så hjälper vi gärna till om datorerna är i fel höjd för dig.

 

Läs mer här: Tillgänglighetsdatabasen

Vårsta bibliotek har Meröppet. Det betyder att du kan besöka oss även när personal inte finns på plats. Ett bibliotekskort och en personlig kod är allt du behöver. 

Bibliotekskortet dras i kortläsare inne i foajén och pinkoden slås in.

Den som är under 18 år kan bara använda Meröppet i sällskap med en myndig person som har bibliotekskort.

 

Att skaffa bibliotekskort kostar inget. Du behöver komma in till något av våra bibliotek och legitimera dig för att få lånekortet. Fyll i ansökan om bibliotekskort här på vår webbplats

Det finns en toalett som är tillgänglighetsanpassad och har skötbord.

På Tullinge bibliotek arbetar personal som utöver svenska även talar engelska, franska, hebreiska, polska, ryska och turkiska.

MED BIL

Om du kommer med bil ligger Tullinge Torg längs Huddingevägen, mellan Flemingsberg och Tumba centrum. Det är gratis parkering i två timmar med p-skiva. Biblioteket ligger på plan två i centrumhuset, ovanför en Hemköpsbutik.

Det finns tre parkeringar som är reserverade för personer med rörelsenedsättning. En av dessa parkeringsplatser ligger cirka 50 meter från biblioteket. De andra två ligger cirka 100 meter från bibliotekets entré.
 

MED TÅG

För att komma till oss med pendeltåg åker du linjen som går mellan Södertälje och Märsta eller Uppsala. Stationen heter Tullinge. Efter spärrarna tar du höger och går upp mot centrum och tar sedan höger igen när du kommit upp för en backe. Biblioteket ligger på plan två i centrumhuset. Entrén finns intill en Hemköpsbutik.

Det tar cirka fem minuter att gå från pendeltågstationen till Tullinge bibliotek.
 

MED BUSS

Busstationen heter Tullinge station och ligger längs Huddingevägen, nära pendeltågsstationen. Från den går du till höger mot centrum. Biblioteket ligger på plan två i centrumhuset. Entrén finns strax intill en Hemköpsbutik. Det tar cirka fem minuter att gå från busstationen till Tullinge bibliotek.

Bokinkast finns på samma våningsplan som biblioteket. Det är tillgängligt under bibliotekets öppettider.

Sök

Språk