Kivi - Mycket mer än hen!

Böckerna om Kivi har främst uppmärksammats för att de använder könsneutrala pronomen. Det funkar utmärkt, men dessutom är det här riktigt bra skrivna och illustrerade barnböcker som är omöjliga att inte älska!

I första boken om Kivi, "Kivi och monsterhund", träffar vi Kivi kvällen innan hen fyller år. Kivi önskar sig en hund. Mapporna, pammorna, morbrostrarna och de andra säger att de ska göra sitt bästa...

Så vaknar Kivi och hittar inte någon alls ur sin familj. Istället hittar hen en monstruös hund som är stor och smutsig, som dreglar och inte går att få pli på. När Kivi vaknar upp (på riktigt!) vill hen inte alls ha en hund. Nu vill Kivi ha en gorilla!

I andra boken, "Kivi och den gråtande goraffen", travar hela familjen till zoo för att hämta hem en gorilla. Istället hittar de en goraff, alltså ett mellanting mellan gorilla och giraff. Goraffen gråter oupphörligt för alla säger att den inte finns. Kivi och hens familj bestämmer sig för att ta hem goraffen, men vad göra med en varelse som bara gråter och gråter så att huset svämmar över av tårar? Går det att trösta goraffen?

Det här är fiffiga böcker som är utsökt rimmade och vilt, färgglatt, härligt illustrerade. Rekommenderas varmt till alla barn och deras vuxna!

Audience:

Tags:

Review by: Sebastian Lönnlöv Monday, December 2, 2013