Genom dina ögon av Stephenie Meyer

En science-fiction roman som riktar sig till både unga och vuxna.

Boken utspelar sig i en framtida värld och handlar om "Vandraren" - en själ som kommit till jorden. I den framtida världen som berättelsen utspelar sig i, har själar tagit över mänskligheten. De bor i människokropparna de övertagit och försöker tillsammans skapa en "perfekt" värld genom att utrota mänskligheten och de mänskliga själarna som ursprungligen bodde i människokropparna.

När Vandraren placeras i sin värdkropp, Melanie, går något snett och Melanies medvetande finns kvar i kroppen. Hon delar med sig av fragment av hennes liv innan själarna tog henne, vilket Vandraren till en början inte tycker om. Men med tiden lär Melanie och Vandraren känna varandra då Vandraren får se minnen av människor som Melanie vill skydda från själarna, däribland hennes lillebror Jamie.

Melanie och Vandraren blir bundsförvaner och bestämmer sig för att söka upp personerna i Melanies minnen. Spåren leder fram till ett grottsystem mitt ute i en öken i USA. Där lever en mindre civilisation av människor, gömda för själarna som ständigt är på jakt efter dem. När Vandraren kommer dit i Melanies kropp får hen inget vänligt mottagande av människorna där, som är helt övertygade om att hen är spion åt själarna som snart kommer för att ta dem alla. Och de är inte helt fel ute, för när Vandraren flydde från sitt "perfekta" liv i staden följde en annan själ efter...

Kommer själarna att hitta människorna i grottsystemet och kommer dem att inse att Melanies medvetande finns kvar med Vandraren... ? 

Det här är en utmärkt bok att läsa nu i corona tider när många människor i världen sitter hemma och är isolerade, för det är precis vad Vandraren är under större delen av boken. Situationen i boken liknas väldigt mycket vid situationen i världen idag, men istället för själar som har tagit över världen har vi ett virus. Människorna i berättelsen är isolerade i ett grottsystem för att gömma sig undan själarna och det går verkligen att relatera till i dagens läge när många sitter hemma för att skydda sig mot viruset. Så om du letar efter en spännande science-fiction bok som på sätt och vis speglar det som händer i världen idag, är "Genom dina ögon" av Stephenie Meyer förmodligen boken för dig!!

Iren. Ung och läsgalen i Botkyrka.

Audience:

Tags:

Review by: Anna-Stina Takala Friday, May 22, 2020