Fittja bibliotek till nya lokaler

Våren 2019 flyttar biblioteket in i nybyggda lokaler i Fittja centrum. Tillsammans med Botkyrka konsthall som flyttar från Tumba. Medan bygget pågår gör vi plats för kreativitet, kultur och möten mellan Botkyrkabor i det nya huset!

Fittja bibliotek

Biblioteket är kommunens mest välbesökta sett till antal invånare. Fittja bibliotek har idag för små och undangömda lokaler. När Fittja centrum byggs ut flyttar vi därför till lokaler som är större och enklare att hitta till. Vi kommer hålla stängt en kortare tid för ned- och uppackning när byggnaden är färdig. Till dess har vi öppet som vanligt.

Om det nya bygget

Huset kommer att ligga i centrum mellan de befintliga centrumbyggnaderna och parken Fittjahöjden. Det kommer att vara 7 våningar högt. Konsthallen och biblioteket flyttar in längst ner i huset som byggs av Fittja centrumfastigheter.

Plats för invånare

Fram till vi slår upp dörrarna till det nya huset bjuder vi in invånare i alla åldrar till olika sammanhang för att komma till tals och påverka kommande lokaler och verksamheter i nya Fittja bibliotek och Botkyrka konsthall.

Vill du veta mer om Fittja biblioteks flytt?

Följ arbetet på

Bibliotek Botkyrkas Facebooksida

Bibliotek Botkyrkas Instagramkonto

eller mejla fittja.bibliotek@botkyrka.se

Lämna ditt eget förslag på vad som ska finnas på Fittja bibliotek!

Vad vill du uppleva på Fittja bibliotek? Vad tycker du saknas idag? Skicka in förslag till oss!

Dina förslag och idéer

Mer information om bibliotekets personuppgiftsbehandling hittar du i personuppgiftspolicyn. Kultur- och fritidsnämndens personuppgiftspolicy.

byggplanket

karta
    Det nya huset är markerat med gult.

1. Fittja bibliotek

Här kan du låna böcker, använda dator och mycket annat. Vi erbjuder bland annat kurser i SFI och handledning för att skriva CV. Välkomna!