Fittja bibliotek till nya lokaler

Våren 2019 flyttar biblioteket in i nybyggda lokaler i Fittja centrum, tillsammans med Botkyrka konsthall som flyttar från Tumba.

Fittja bibliotek

Biblioteket är kommunens mest välbesökta sett till antal invånare. Fittja bibliotek har idag för små och undangömda lokaler. När Fittja centrum byggs ut flyttar vi därför till lokaler som är större och enklare att hitta till.

Vi håller stängt från 10 mars till 17 maj 2019 för flytt av bibliotekets innehåll. Den 18 maj är du välkommen på invigning av nya Fittja bibliotek och Botkyrka konsthall!

Om det nya bygget

Huset ligger i centrum mellan de befintliga centrumbyggnaderna och parken Fittjahöjden. Det är sju våningar högt. Konsthallen och biblioteket flyttar in längst ner i huset som byggs av Fittja centrumfastigheter.

Vill du veta mer om Fittja biblioteks flytt?

Frågor och svar om nya Fittja bibliotek.

Följ arbetet på

Bibliotek Botkyrkas Facebooksida

Bibliotek Botkyrkas Instagramkonto

eller mejla fittja.bibliotek@botkyrka.se

Lämna ditt eget förslag på vad som ska finnas på Fittja bibliotek!

Vad vill du uppleva på Fittja bibliotek? Vad tycker du saknas idag? Skicka in förslag till oss!

Dina förslag och idéer

Mer information om bibliotekets personuppgiftsbehandling hittar du i personuppgiftspolicyn. Kultur- och fritidsnämndens personuppgiftspolicy.

fittja bibliotek och konsthall

karta
    Det nya huset är markerat med gult.

1. Fittja bibliotek

Fittja bibliotek är stängt 10 mars - 17 maj på grund av flytt. Tills det nya biblioteket öppnar, kan du lämna tillbaka dina böcker på Medborgarkontoret i Fittja centrum. Under tiden biblioteket är stängt, går det inte att beställa böcker som finns på Fittja bibliotek.