Alla aktiviteter och program på biblioteken är inställda

Det beror på att Botkyrka kommun vill minska risken för spridning av coronaviruset i Botkyrka.

Det betyder att vi inte har läxhjälp, sagostunder, språkkaféer och alla andra aktiviteter som vi planerat under en tid framöver. Vi gör inte heller hembesök inom Bokstart.

Läs mer på Botkyrka.se om hur kommunen vill hindra smittspridning.

Använd gärna biblioteket!

Biblioteken kommer fortsatt att vara öppna, som det ser ut just nu (12 mars). Använd gärna bibliotekets digitala tjänster hemifrån om du inte kan eller vill gå till biblioteket.

Du kan ta del av e-böcker, tidningar och språkkurser hemifrån.

Biblio - ladda ner appen där du kan läsa e-böcker och ljudböcker. Du behöver bibliotekskortsnummer och pinkod för att kunna låna.

Pressreader - ladda ner appen, eller använd via vår webbplats. Här finns tusentals tidningar på många olika språk. Du kommer in i tjänsten genom bibliotekskortsnummer och pinkod.

uTalk - en app med hundratals språkkurser. Du behöver bibliotekskortsnummer och pinkod för att logga in.

Mina sidor - här på webbplatsen kan du själv låna om dina böcker och reservera sådant som du vill låna. De reserverade böckerna måste du dock hämta på biblioteket.

Du kan ringa eller mejla biblioteken, om du har frågor. Kontaktuppgifterna hittar du här.

Tags:

Thursday, March 12, 2020