Fittja bibliotek

Välkommen till Fittja bibliotek!

Här kan du låna böcker, använda dator och mycket annat.

På Fittja bibliotek talar personalen svenska, engelska och franska.

Vi har bland annat skönlitteratur, studentlitteratur, språkkurser och böcker på flera språk*. Vi har även flera dagstidningar och magasin.

*Fittja bibliotek har just nu böcker på amhariska, arabiska, armeniska, assyriska, bengali, bosniska, dari, engelska, finska, franska, georgiska, grekiska, italienska, kinesiska, kroatiska, kurdiska, mongoliska, panjabi, pashto, persiska, polska, rumänska, ryska, serbiska, somaliska, spanska, svenska, syriska, swahili, tamil, thailändska, tigrinska, turkiska, urdu och uzbekiska.

Datorer

Vi har tre datorer som kan bokas två timmar per person/dag, det finns även en 15 minuters-dator. Två läxdatorer finns för dig under 18. Trådlöst nätverk finns.

Kopiering och utskrifter

Vi har datorer där du kan skriva ut i svartvitt. Utskrifter kostar 2 kronor per papper.

Kopiator finns. Att kopiera kostar 2 kronor per papper.

Studierum

Det finns ett tyst studierum, kontakta personalen i biblioteket för att bli insläppt.

Bokinkast

Finns inte.

Toaletter

På biblioteket finns en toalett som är gratis att använda. Toaletten är tillgänglig för rullstol och permobil.

Tillgänglighet

Lokalerna är begränsat tillgängliga för rullstols- och permobilanvändare. Hiss finns, men utan knappar med punktskrift. Katalogsökningsdator finns endast i ståhöjd.

Ledarhundar är välkomna.
Förstoringsglas finns.
Ledstråk finns inte.
Hörselslinga finns inte.
Högtalaranläggning finns inte.

Hitta till biblioteket

MED BIL

Entrén till bibliotek ligger en trappa upp i Fittja centrum. Hiss finns, men utan knappar med punktskrift. Parkering strax utanför centrum, cirka 15 meter bort. Det finns också parkeringsplats reserverad för personer med rörelsenedsättning.

MED TUNNELBANA

Tunnelbanan stannar cirka 15 meter från centrum. Ta vänster vid uppgången. Trappa och hiss till biblioteket finns mitt i centrum.

MED BUSS

Busshållplatser finns precis utanför tunnelbanan och centrumets entré.

Kontakta Fittja bibliotek

Kartbild som visar vart Fittja bibliotek ligger.
Adress: Fittjavägen 3-9 14551 Norsborg

1. Stängt

1. SFI på Fittja bibliotek

När: Torsdag 18 januari 12:00 - 15:30

Vill du lära dig svenska? En SFI-lärare finns här för dig som är vuxen nybörjare i svenska och för dig som kan lite mer.