Datorer, surfplattor & wifi

På biblioteken kan du låna datorer, surfplattor och trådlöst nätverk.

Datorer

På Bibliotek Botkyrka kan du låna en dator för att surfa på internet eller använda ordbehandlare. Det kostar ingenting.

Boka dator med ditt bibliotekskort

För att boka och logga in på en dator krävs ett bibliotekskort. Du loggar in med ditt bibliotekskortsnummer eller ditt personnummer (10 siffror) samt din 4-siffriga pinkod.

När du loggar in godkänner du våra regler. Om du inte följer dessa regler kan du bli avstängd från datorerna en viss tid.

Det här utbudet finns på biblioteken

• Internetdatorer med officepaket att använda en timma åt gången finns på alla sex biblioteken.

• Datorer som används max 15 minuter åt gången finns i Alby, Fittja,
    Hallunda, Tullinge och Tumba.

• Särskild bokningsbar dator för släktforskning finns i Hallunda och Tullinge.

• Datorer som används bara för sökning i bibliotekets katalog och i Pressreader finns på alla biblioteken.

• Surfplattor att låna och använda på biblioteket finns i Alby, Hallunda, Fittja, Tullinge och Tumba.

Wifi

Bibliotek Botkyrka erbjuder trådlöst nätverk utan kostnad på alla biblioteken.

Bibliotekens trådlösa nätverk heter: Surfa fritt i Botkyrka

Så här gör du

Anslut till nätverket Surfa fritt i Botkyrka. Du behöver inte logga in utan kommer direkt till en startsida som du kan surfa vidare ifrån. Efter att ha anslutit en första gång kommer din mobila enhet fortsättningsvis att anslutas automatiskt när den har kontakt med en sändare i kommunen.

Tänk på att det är ett öppet nätverk och att det du skickar och tar emot kan vara synligt för andra. Normalt surfande innebär ett lågt risktagande men för bankärenden och betalningar rekommenderar vi att du använder en wifi-uppkoppling som kräver inloggning.

Botkyrka kommun ansvarar inte för förlust eller stöld av information och all surfning sker på egen risk. Vi förutsätter att användandet sker på ett ansvarsfullt sätt och att du följer våra användarvillkor.

Läs mer om kommunens wifi och användarvillkoren!