Minneslista

Du har 0 verk i minneslistan.

Visa minneslistan

Start för innehåll

Tullinge bibliotek

En pojke omgiven av böcker läser koncentrerat i en bok.

Språkkunskaper

I vår personal finns det personer som utöver svenska även talar finska, engelska,  italienska och ryska.

Boken kommer

I Tullinge ansvarar vi för kommunens Boken kommer-verksamhet där vi skickar hem böcker till dem som inte har möjlighet att komma till biblioteket.

Datorhandledning

Du kan boka in dig för enskild datorhanledning och lära dig mer om datorer, surfplattor och internet.

Tullinge bibliotek är ett bibliotek för hela familjen. Här händer mycket året om. Vi har sagostunder på svenska, barnteater, författarbesök, högläsning för vuxna och datorkunskap med SeniorNet. Vi har även läxhjälp för grundskola, vuxenskola och SFI. För den som vill träna svenska har vi språkcafé . Under loven har vi aktiviteter för barn och ungdomar.

Datorer/kopiering

Du har möjlighet att boka en dator upp till två timmar per dag med hjälp av ditt lånekort, men endast en timme åt gången. Om du vill släktforska finns en dator för det som du kan boka upp till 3 timmar. Du kan göra utskrifter och kopiera för en kostnad av 2 kr per sida och få hjälp med att scanna.

Det finns trådlöst nät.

Anmäl dig till Tullinge biblioteks nyhetsbrev!

2015-08-31 - 2015-09-06
Stängt
Visa mer information om Tullinge bibliotek
Nyängsvägen 3B
14630 Tullinge
tullinge.bibliotek@botkyrka.se

Tillgänglighetsguide

Hitta till biblioteket

Med bil

Vägbeskrivning: Om du kommer med bil åker du Huddingevägen. Om du kommer från Stockholm ligger Tullinge Torg några kilometer efter Flemingsberg C. När du kommer till Tullinge ser du en bensinmack och pendelstation på vänstersidan och då ska du svänga in höger till Tullinge Torg. Parkering är gratis parkering i två timmar med p-skiva. Biblioteket ligger på plan två i centrumhuset, ovanför Hemköpsbutiken.

Det finns tre parkeringar som är reserverade för personer med rörelsenedsättning. En av dessa parkeringsplatser ligger cirka 50 meter från biblioteket. De andra två ligger cirka 100 meter från bibliotekets entré.

Med tåg/tunnelbana

Vägbeskrivning: Om du åker kommunalt från Stockholm tar du pendeltåget mot Södertälje och kliver av på Tullinge station. Efter spärrarna tar du höger och går upp mot centrum och tar sedan höger igen när du kommit upp för en backe. Biblioteket ligger på plan två i centrumhuset. Entrén finns strax intill en Hemköpsbutik.

Det tar cirka fem minuter att gå från pendeltågstationen till Tullinge bibliotek.

Med buss

Busstationen ligger bredvid pendeltågstationen. Från busstationen går du till höger mot centrum och tar sedan höger igen när du kommit upp för en backe.  Biblioteket ligger på plan två i centrumhuset. Entrén finns strax intill en Hemköpsbutik.

Det tar cirka fem minuter att gå från busstationen till Tullinge bibliotek.

Ingången till biblioteket

Det finns en entré. Biblioteket ligger på plan två i centrumhuset. Entrén finns strax intill en Hemköpsbutik. Det finns hiss, men inte taltjänst eller punktskrift i hissen. Det finns inte rulltrappor eller ramp. Dörröppnare finns.

I biblioteket

Lokalerna är tillgängliga för rullstolsburna och med permobil. Det finns inte några trappor inne i biblioteket.

Diskarna är höj- och sänkbara. Det finns datorer i ståhöjd och sitthöjd.

Det finns datorer som är bokningsbara, i både stå- och sitthöjd. En av dessa datorer är justerbar. Vi har en dator som är riktad till barn i deras sitthöjd. Vi har även en dator för släktforskning i sitthöjd.

Tysta rum finns.

Toaletter

Vi har två publika toaletter. En är handikappanpassad. Handikapptoaletten är stor och rymlig. Det är gratis att låna toaletten. Nyckel hämtas i disken.

Syn- och hörhjälpmedel

Förstoringsglas finns.
Ledarhundar är välkomna.
Ledstråk finns inte.
Hörselslinga kan lånas in från kommunen.
Högtalaranläggning används alltid vid föredrag.

En grafisk illustration av hur Idéhuset i Tullinge kommer att se ut.
CS Library-RSS

1. Sagostund på Tullinge bibliotek

Sagostund
    torsdag 10 september 2015 09:45

Välkommen på sagostund varje torsdag!

2. Läxhjälp på Tullinge bibliotek

Läxhjälp
    onsdag 16 september 2015 15:00

Behöver du hjälp med läxan i svenska, engelska, SO, NO eller matematik?

3. Språkcafé på engelska

Språkkafé
    onsdag 16 september 2015 17:15

Kom och prata engelska över en fika!

4. Språkcafé på lätt svenska på Tullinge bibliotek

Språkkafé
    onsdag 16 september 2015 17:15

Vill du träna svenska över en fika? Kom på språkcafé!

5. Sagostund på Tullinge bibliotek

Sagostund
    torsdag 17 september 2015 09:45

Välkommen på sagostund varje torsdag!