Minneslista

Du har 0 verk i minneslistan.

Visa minneslistan

Start för innehåll

Tullinge bibliotek

En pojke omgiven av böcker läser koncentrerat i en bok.

Språkkunskaper

I vår personal finns det personer som utöver svenska även talar finska, engelska,  italienska och ryska.

Boken kommer

I Tullinge ansvarar vi för kommunens Boken kommer-verksamhet där vi skickar hem böcker till dem som inte har möjlighet att komma till biblioteket.

Datorhandledning

Du kan boka in dig för enskild datorhanledning och lära dig mer om datorer, surfplattor och internet.

Tullinge bibliotek är ett bibliotek för hela familjen. Här händer mycket året om. Vi har sagostunder på svenska, barnteater, författarbesök, högläsning för vuxna och datorkunskap med SeniorNet. Vi har även läxhjälp för grundskola, vuxenskola och SFI. För den som vill träna svenska har vi språkcafé . Under loven har vi aktiviteter för barn och ungdomar.

Datorer/kopiering

Du har möjlighet att boka en dator upp till två timmar per dag med hjälp av ditt lånekort, men endast en timme åt gången. Om du vill släktforska finns en dator för det som du kan boka upp till 3 timmar. Du kan göra utskrifter och kopiera för en kostnad av 2 kr per sida och få hjälp med att scanna.

Det finns trådlöst nät.

Anmäl dig till Tullinge biblioteks nyhetsbrev!

Tullinge biblioteks bokinkast stängs den 1 oktober 2015

Det här sker på grund av säkerhetsskäl, bland annat brandrisk. Böckerna tar också skada då de ramlar in i bokinkastet. Efter den 1 oktober behöver du därför lämna tillbaka böcker och annat under den tid som biblioteket är öppet.

Om du har frågor kring den här förändringen, hör gärna av dig till Tullinge bibliotek!

2016-05-23 - 2016-05-29
Stängt
Visa mer information om Tullinge bibliotek
Nyängsvägen 3B
14630 Tullinge
tullinge.bibliotek@botkyrka.se

Tillgänglighetsguide

Hitta till biblioteket

Med bil

Vägbeskrivning: Om du kommer med bil åker du Huddingevägen. Om du kommer från Stockholm ligger Tullinge Torg några kilometer efter Flemingsberg C. När du kommer till Tullinge ser du en bensinmack och pendelstation på vänstersidan och då ska du svänga in höger till Tullinge Torg. Parkering är gratis parkering i två timmar med p-skiva. Biblioteket ligger på plan två i centrumhuset, ovanför Hemköpsbutiken.

Det finns tre parkeringar som är reserverade för personer med rörelsenedsättning. En av dessa parkeringsplatser ligger cirka 50 meter från biblioteket. De andra två ligger cirka 100 meter från bibliotekets entré.

Med tåg/tunnelbana

Vägbeskrivning: Om du åker kommunalt från Stockholm tar du pendeltåget mot Södertälje och kliver av på Tullinge station. Efter spärrarna tar du höger och går upp mot centrum och tar sedan höger igen när du kommit upp för en backe. Biblioteket ligger på plan två i centrumhuset. Entrén finns strax intill en Hemköpsbutik.

Det tar cirka fem minuter att gå från pendeltågstationen till Tullinge bibliotek.

Med buss

Busstationen ligger bredvid pendeltågstationen. Från busstationen går du till höger mot centrum och tar sedan höger igen när du kommit upp för en backe.  Biblioteket ligger på plan två i centrumhuset. Entrén finns strax intill en Hemköpsbutik.

Det tar cirka fem minuter att gå från busstationen till Tullinge bibliotek.

Ingången till biblioteket

Det finns en entré. Biblioteket ligger på plan två i centrumhuset. Entrén finns strax intill en Hemköpsbutik. Det finns hiss, men inte taltjänst eller punktskrift i hissen. Det finns inte rulltrappor eller ramp. Dörröppnare finns.

I biblioteket

Lokalerna är tillgängliga för rullstolsburna och med permobil. Det finns inte några trappor inne i biblioteket.

Diskarna är höj- och sänkbara. Det finns datorer i ståhöjd och sitthöjd.

Det finns datorer som är bokningsbara, i både stå- och sitthöjd. En av dessa datorer är justerbar. Vi har en dator som är riktad till barn i deras sitthöjd. Vi har även en dator för släktforskning i sitthöjd.

Tysta rum finns.

Toaletter

Vi har två publika toaletter. En är handikappanpassad. Handikapptoaletten är stor och rymlig. Det är gratis att låna toaletten. Nyckel hämtas i disken.

Syn- och hörhjälpmedel

Förstoringsglas finns.
Ledarhundar är välkomna.
Ledstråk finns inte.
Hörselslinga kan lånas in från kommunen.
Högtalaranläggning används alltid vid föredrag.

En grafisk illustration av hur Idéhuset i Tullinge kommer att se ut.
CS Library-RSS

1. Läxhjälp på Tullinge bibliotek

Läxhjälp

Behöver du hjälp med läxor och studier? Boka en läxhjälpare!

2. Idéhusutställning på Tullinge bibliotek

Idéhuset interiör

Välkommen att titta på Idéhusutställningen på Tullinge bibliotek!

CS Library-RSS

1. Juridisk rådgivning på Tullinge bibliotek

Datorstudio
    tisdag 31 maj 2016 17:00

Behöver du hjälp med juridiska frågor? Boka en tid för en fri rådgivning på biblioteket.

2. Språkcafé på engelska på Tullinge bibliotek

Språkkafé
    onsdag 01 juni 2016 17:15

Träna engelska över en fika!

3. Datorhandledning på Tullinge bibliotek

Kvinna vid dator
    torsdag 02 juni 2016 13:00

Tullinge bibliotek hjälper dig att komma igång med att använda en dator, surfplatta eller smarttelefon.

4. Språkcafé på engelska på Tullinge bibliotek

Språkkafé
    onsdag 08 juni 2016 17:15

Träna engelska över en fika!

5. Datorhandledning på Tullinge bibliotek

Kvinna vid dator