Ledigt jobb: Bästa ungdomsbibliotekarien till Fittja bibliotek!

Nu söker vi dig som vill jobba med unga och med it-frågor.

Vi söker en ungdomsbibliotekarie till dynamiska Fittja bibliotek! Ditt uppdrag blir att jobba läs- och språkstimulerande i de dagliga mötena men också i aktiviteter och program, i första hand hos unga mellan 10 och 25 år.

Som ungdomsbibliotekarie på Fittja bibliotek tar du emot årskurs 4 på bokprat inom Botkyrka kulturella allemansrätt, och högstadiegrupper utifrån efterfrågan. I övrigt är fokus på barnens och de ungas fria tid, och du planerar program och lovaktiviteter tillsammans med kollegorna. Självklart sköter du medieurval och -inköp för målgruppen.

Du kommer dagligen att finnas i biblioteksrummet och bistå besökare i alla åldrar i olika biblioteksärenden, handleda i datahantering mm. Det innebär ofrånkomligen också konflikthantering med framförallt unga besökare.

Du planerar och genomför aktiviteter och bidrar till utvecklingen av hela Bibliotek Botkyrkas verksamhet mot den unga målgruppen. Du är del av en expertgrupp där ungdomsbibliotekarier från alla kommunens bibliotek ingår.

I tjänsten ingår också att vara lokalt it-stöd. Det innebär att du på Fittja bibliotek ansvarar för tekniska resurser, såsom datorer och telefoner. Du gör inköp och samarbetar med it-stöd på Kultur- och fritidsförvaltningen.

Kvalifikationer

Vi vill att du har akademisk utbildning inom biblioteks- och informationsvetenskap eller annat område som vi bedömer som likvärdigt. Det kan till exempel vara sociologi, pedagogik eller medie- och kommunikationsvetenskap.

Du har stort intresse för och kunskap om ungas läslust och egna skapande, och arbetar för ungas delaktighet och med att ta tillvara ungas perspektiv. Du delar vår bibliotekssyn och idén om ett vidgat textbegrepp.

Du har ett stort intresse och engagemang för biblioteksarbete i en interkulturell miljö och gärna erfarenhet av aktivt nätverksarbete.

Du är lugn, stresstålig och kan hantera konflikter. Du är öppen, orädd och energisk och beredd att söka och prova nya arbetsformer. Du har medborgarens fokus och låter det vara vägledande i ditt arbete. Du tar ansvar och kan arbeta både självständigt och i samspel med andra, och bidrar till att skapa en god arbetsmiljö.

Du är van att formulera dig i tal och skrift. Du är inte rädd för att prova dig fram när något inte fungerar, du har stor datorvana och kunskaper i Office-paketet.

Språkkunskaper utöver svenska och engelska är önskvärt.

Läs mer och ansök här.

Jobbet är tillsvidare och heltid.

Ansök senast:   2017-05-07

Taggar: