Minneslista

Du har 0 verk i minneslistan.

Visa minneslistan

Start för innehåll

Bibliotek Botkyrka

I Botkyrka kommun finns sex bibliotek. Biblioteken ligger i Alby, Fittja, Hallunda, Tullinge, Tumba och Vårsta.

Alla bibliotek i Botkyrka är formade i nära samspel med sina närområden. Verksamheten i Bibliotek Botkyrka ska genomsyras av demokrati, jämställdhet och yttrandefrihet. Vi utgår från ett interkulturellt förhållningssätt och ser invånaren som medaktör. Genom omvärldsorientering, experiment och nyskapande blir vi en biblioteksverksamhet i linje med Botkyrka kommuns devis ”långt ifrån lagom”. Vi utgår från att det är en styrka att äga flera språk.

Verksamhetschef för Bibliotek Botkyrka är Anja Dahlstedt.
Enhetschef för biblioteken i Hallunda, Fittja och Alby är Marie Johansen.
Vikarierande enhetschef för biblioteken i Tumba och Vårsta är Cecilia Falk.
Enhetschef för biblioteket i Tullinge är Helena Berhan.

Läs mer om hur du kan använda biblioteken och vilket utbud vi har. Ta del av fördjupande undersökningar om Bibliotek Botkyrka!

Tyck gärna till om biblioteken, om du har synpunkter eller idéer!

Barn i Fittja 1

Alby bibliotek

Barn i Fittja

Vårsta bibliotek

Bilderna är tagna på Fittja, Alby och Vårsta bibliotek.

CS Library-RSS

1. Sagostund på Tumba bibliotek

En glad pojke håller i boken Vem ska trösta knyttet. En vuxen läser högt för honom.
    tisdag 31 maj 2016 09:30

Varje tisdag kl 10.00 är det sagostund på Tumba bibliotek för förskolegrupper. Vi läser och upptäcker nya bilderböcker tillsammans. Ibland pysslar vi efteråt, andra gånger pratar vi böcker och läser ännu mer.

2. Sagostund på arabiska

Barn i Fittja
    tisdag 31 maj 2016 09:30

Studieförbundet Ibn Rushd i samarbete med Alby bibliotek sagostunder på arabiska!

3. Språkcafé på Fittja bibliotek

Juridisk rådgivning
    tisdag 31 maj 2016 15:00

Vill du träna svenska över en kopp kaffe/te?

Fördjupat om Bibliotek Botkyrka

Hyllor på Alby bibliotek

Vill du veta mer om Bibliotek Botkyrka? Här finns några studier och uppsatser, som är skrivna med våra bibliotek som utgångspunkt.