Tumba bibliotek

Tumba bibliotek ligger i Tumba centrum, nära pendeltågsstationen.

Hos oss hittar du böcker, musik, språkkurser, tidskrifter, tidningar och filmer. Vi har TV-spel till Playstation, Wii och X-box. 

Här arbetar personal som utöver svenska och engelska kan hjälpa dig på arabiska, dari, norska, pashto, persiska, spanska, tyska och urdu. 

Vägg i vägg med biblioteket ligger Botkyrka konsthall.

Öppettider i påsk 2017

Skärtorsdag 13/4        9-16
Långfredag 14/4          stängt
Påskafton 15/4            stängt
Påskdagen 16/4           stängt
Annandag påsk 17/4   stängt

Kommande avvikande öppettider

tisdag 25/4                     11-20
biblioteket öppnar senare pga personalutbildning 

måndag 1/5                   stängt pga helgdag

Grupprum

På Tumba bibliotek finns ett grupprum. Du bokar rummet på telefon: 08-530 629 31. Rummet kan bokas max 3 timmar åt gången och ni måste vara minst två personer. För enskilda studier finns ett tyst läsrum.

 

Släktforskning

En av datorerna på Tumba bibliotek har, förutom internet och Officepaket, även möjlighet till släktforskning. På datorn finns tillgång till Arkiv Digital, Rötter, Svensk Dödsbok och SVAR. Datorn heter "Släktforskning" och du bokar den i biblioteket med ditt bibliotekskort och PIN-kod. Du kan inte boka datorn via telefon.  


För skolor och grupper

Skolor kan boka visning för klasser. Kontakta Tumba bibliotek om du vill veta mer, telefon 08- 530 629 31.

 

Tillgänglighetsguide


Hitta till biblioteket

MED BIL

Biblioteket ligger på Tumba torg, ovanför Tumba centrum. Cirka femtio meter från biblioteket finns dels en parkeringsplats, dels ett parkeringsgarage. Parkering är gratis i 3 timmar med p-skiva.

MED TÅG/TUNNELBANA

För att komma till oss med pendel åker du linjen som går mellan Södertälje och Märsta eller Uppsala. Stationen heter Tumba. Välj den uppgång som ligger i riktning söderut. Det tar ett par minuter att gå till biblioteket från pendeltågsstationen. Följ gången till centrum från stationen. Du kommer in till oss både från centrum och från torget. Från centrum kan du antingen åka hiss eller ta trappor. Vill du gå via torget så hittar du utgången precis bredvid Pressbyrån.

MED BUSS

Busstorget ligger precis utanför Tumba centrum. Åk rulltrapporna upp mot stationen och gå ut på torget genom utgången via Pressbyrån, eller gå in i centrum och ta hiss eller trappor upp till oss.

 

Bokinkast

Bokinkast finns, på vår långvägg ut mot Tumba torg.

 

Ingången till biblioteket

Det finns två entréer. En från galleriet och en från Tumba torg 105. Det finns en hiss, som saknar taltjänst och punktskrift. Det finns ingen rulltrappa och ingen ramp. Det finns dörröppnare på våra entrédörrar men inte på hissen.

 

I biblioteket

Lokalerna är tillgängliga för rullstolsburna och för permobil. Det finns datorer i sitthöjd, men inte i ståhöjd. Datorbokning är endast i ståhöjd och katalogsökning är endast i sitthöjd. Vi hjälper gärna till om datorerna är i fel höjd för dig. Det finns ett tyst rum.

 

Toaletter

Det finns tre toaletter i entrén utanför biblioteket. En av dem är handikappanpassad och har ett skötbord. För bibliotekets besökare är det gratis att använda toaletterna, men du behöver en pollett som du hämtar i informationsdisken. För övriga kostar ett toalettbesök 5 kr. Det är Citycon som är ansvarig för toaletterna och att de städas.

 

Datorer

Vi har 12 publika datorer. Nio datorer kan du använda två timmar per dag, men en timme åt gången. Tre datorer är drop-in i 15 minuter. En dator har släktforskningsprogram.

 

Kopiering och utskrifter

Vi har kopiator där du kan kopiera svartvitt i A4 och A3. Du kan skriva ut i svartvitt. Kopior och utskrifter kostar 2 kronor per sida. Personalen kan scanna åt dig, högst fem sidor per dag som vi skickar till din e-post. Det är gratis.

Årets lättlästa bibliotek

Kontakta Tumba bibliotek

Adress:
Tumba torg 105 14730 Tumba
Telefon:
08-530 629 31

Öppettider

 1. apr 24
  måndag
  1. 09:00-20:00
 2. apr 25
  tisdag
  1. 09:00-20:00
 3. apr 26
  onsdag
  1. 09:00-20:00
 4. apr 27
  torsdag
  1. 09:00-20:00
 5. apr 28
  fredag
  1. 11:00-17:00
 6. apr 29
  lördag
  1. 11:00-15:00
 7. apr 30
  söndag
  1. 11:00-15:00

Aktiviteter

 1. Sagostund för förskolor

  När:
  Tisdag 25 April 10:00 - 11:00
  Plats:
  Tumba bibliotek

  Välkommen in i bilderbokens fantastiska värld! Vi högläser, rimmar och gestaltar på olika sätt det vi har läst.

 2. Sagostund för förskolor

  När:
  Tisdag 2 Maj 10:00 - 11:00
  Plats:
  Tumba bibliotek

  Välkommen in i bilderbokens fantastiska värld! Vi högläser, rimmar och gestaltar på olika sätt det vi har läst.

 3. Finsk sagostund

  När:
  Måndag 8 Maj 09:00 - 10:00
  Plats:
  Tumba bibliotek

  Vill du höra en saga på finska? Varannan måndag läser Taina Virta sagor för alla barn som vill lyssna.

Nyheter

 1. Inköp av boken "Massutmaning"

  Med anledning av de frågor som har ställts till Botkyrka kommun om inköp av boken ”Massutmaning” av Tino Sanandaji vill vi redogöra för vårt beslut att inte köpa in boken.