Datorer, kopiering, skanning & wifi

På Bibliotek Botkyrka kan du låna datorer, skriva ut, kopiera, skanna och använda trådlöst nätverk.

Datorer

På Bibliotek Botkyrka kan du låna en dator för att surfa på internet eller använda ordbehandlare. Det kostar ingenting. Om du vill skriva ut kostar det 2 kronor per sida.

Boka dator med ditt bibliotekskort

Internetdator bokar du själv i bokningsdatorn på biblioteket. För att boka en dator krävs ett bibliotekskort med pin-kod.

När du loggar in godkänner du våra regler. Om du inte följer dessa regler kan du bli avstängd från datorerna en viss tid. Reglerna kan variera mellan de olika biblioteken.

Det här utbudet finns på biblioteken:

Internetdatorer med officepaket som kan bokas en timma åt gången finns på alla sex biblioteken.

• På biblioteken i Alby, Fittja och Hallunda måste du vara över 18 år för att boka dator.

• Dator som inte kan bokas och som används max 15 minuter åt gången finns i Alby, Fittja,
    Hallunda, Tullinge och Tumba.

• Dator för släktforskning med Arkiv Digital och andra databaser finns i Hallunda, Tullinge och Tumba.

• Barndatorer och iPads med pedagogiska spel finns i Alby, Fittja, Hallunda och Tumba.

• Datorer som används bara för sökning i bibliotekets katalog och i databaser finns på alla biblioteken.

• Särskild studiedator för barn och unga under 18 år finns i Alby, Fittja och Hallunda.

Skriva ut, kopiera och scanna

Det går att skriva ut från dator i svarvitt och kopiera i svartvitt på alla våra bibliotek, för en kostnad av 2 kronor per sida.

I Tumba, Hallunda och Tullinge kan du scanna. Det är gratis och du får den scannade filen i ett mejl till din e-postadress.

Att skriva ut i färg eller faxa går tyvärr inte.

Trådlöst nätverk - wifi

För dig som har med dig egen laptop, smartphone eller surfplatta erbjuder Bibliotek Botkyrka trådlöst nätverk på alla biblioteken. Att använda det trådlösa nätverket är gratis.

Så här gör du:

(Se till att ditt trådlösa nätverkskort på datorn är igång.)

• Sök upp det  trådlösa nätverket BKguest.
  • Öppna din webbläsare.
  • Fyll i ditt namn.
  • Börja surfa.

Det är inte möjligt att göra utskrifter via det trådlösa nätet, förutom i Tumba. Där finns en skrivarkiosk för utskrifter via trådlöst nätverk.

Eftersom det trådlösa nätverket är öppet och fritt rekommenderar vi att du skyddar din dator med virusprogram och en aktiverad brandvägg.

Du ansvarar själv för din dator när du använder det öppna nätet.

datorer