Tullinge bibliotek

Tullinge bibliotek är ett bibliotek för alla.

Här händer mycket året om. Vi har sagostunder, barnteater, författarbesök, högläsning för vuxna och datorkunskap. Vi har även läxhjälp för alla åldrar. För den som vill träna svenska, engelska eller italienska har vi språkcafé. Under loven har vi olika roliga aktiviteter för barn och ungdomar. Vi har också utställningar året om. Om du vill hitta på en aktivitet på biblioteket, ha en utställning eller om du har förslag på någonting som du önskar vi skulle ordna, prata med någon av oss i personalen.

Datorer och kopiering

Du har möjlighet att boka en dator upp till två timmar per dag med hjälp av ditt lånekort, men endast en timme åt gången. Om du vill släktforska finns en dator för det som du kan boka upp till 3 timmar. Du kan göra utskrifter och kopiera för en kostnad av 2 kr per sida och få hjälp med att scanna. Det finns trådlöst nät.

Språkkunskaper

I vår personal finns det personer som utöver svenska även talar finska, engelska,  italienska och ryska.

Tillgänglighetsguide

Hitta till biblioteket

MED BIL

Vägbeskrivning: Om du kommer med bil ligger Tullinge Torg längs Huddingevägen, mellan Flemingsberg och Tumba centrum. Det är gratis parkering i två timmar med p-skiva. Biblioteket ligger på plan två i centrumhuset, ovanför en Hemköpsbutik.

Det finns tre parkeringar som är reserverade för personer med rörelsenedsättning. En av dessa parkeringsplatser ligger cirka 50 meter från biblioteket. De andra två ligger cirka 100 meter från bibliotekets entré.

MED TÅG

Vägbeskrivning: För att komma till oss med pendeltåg åker du linjen som går mellan Södertälje och Märsta eller Uppsala. Stationen heter Tullinge. Efter spärrarna tar du höger och går upp mot centrum och tar sedan höger igen när du kommit upp för en backe. Biblioteket ligger på plan två i centrumhuset. Entrén finns intill en Hemköpsbutik.

Det tar cirka fem minuter att gå från pendeltågstationen till Tullinge bibliotek.

MED BUSS

Busstationen heter Tullinge station och ligger längs Huddingevägen, nära pendeltågsstationen. Från den går du till höger mot centrum. Biblioteket ligger på plan två i centrumhuset. Entrén finns strax intill en Hemköpsbutik. Det tar cirka fem minuter att gå från busstationen till Tullinge bibliotek.

Ingången till biblioteket

Det finns en entré med dörröppnare. Biblioteket ligger på plan två i centrumhuset. Entrén finns mitt emot stengradängen mitt i centrum. Det finns hiss, men inte taltjänst eller punktskrift i hissen. Det finns inte rulltrappor eller ramp.

I biblioteket

Lokalerna är tillgängliga för rullstolsburna och med permobil. Det finns inte några trappor inne i biblioteket.

Diskarna är höj- och sänkbara. Det finns datorer i ståhöjd och sitthöjd.

Det finns datorer som är bokningsbara, i både stå- och sitthöjd. En av dessa datorer är justerbar. Vi har även en dator för släktforskning i sitthöjd.

Tysta rum finns.

Toaletter

Vi har en publik toalett. Tyvärr har vi ingen anpassad toalett för tillfället på grund av ombyggnation. Det ska byggas en ny rymligare toalett under våren.

Syn- och hörhjälpmedel

Förstoringsglas finns.

Ledarhundar är välkomna.

Ledstråk finns inte.

Hörselslinga kan lånas in från kommunen.

Högtalaranläggning används vid föredrag.

Kontakta Tullinge bibliotek

Tisdag 2 Maj 17:00 - 19:00
    Plats:
    Tullinge bibliotek

Behöver du veta mer om familjejuridiska frågor?

2. Datorhandledning

När:
    Torsdag 4 Maj 13:00 - 14:00
    Plats:
    Tullinge bibliotek

Vill du ha hjälp att komma igång med din dator, surfplatta eller mobil?